Σάββατο 27/04/2024

FGC-9: Το όπλο που έφτιαξαν με 3D εκτυπωτή οι 4 νεαροί στη Σάμο

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Το όπλο που έφτιαξαν με 3D εκτυπωτή οι 4 νεαροί στη Σάμο είναι το FGC-9.

Τονίζεται ότι, όλες οι παρακάτω πληροφορίες είναι ελεύθερα προσβάσιμες στο διαδίκτυο. Στο “φανερό” διαδίκτυο και όχι στο “βαθύ” διαδίκτυο (deep web) ή στο “σκοτεινό” διαδίκτυο (dark web).

Η Αστυνομία με πληροφορίες που έδωσε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών – ΕΥΠ συνέλαβε 4 νεαρούς ηλικίας 19 έως 20 ετών οι οποίοι κατασκεύασαν πυροβόλα όπλα, χρησιμοποιώντας τρισδιάστατο εκτυπωτή 3D printer. Σύμφωνα με τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα πρόκειται για το FGC-9.

Όπως αναφέρεται στην αγγλική έκδοση της wikipedia, το FGC-9 είναι ένα ημιαυτόματο όπλο διαμετρήματος πιστολιού. Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε για πρώτη φορά από χρήστη με το ψευδώνυμο JStark1809 στις αρχές του 2020 και βασίζεται στο σχέδιο του Shuty AP-9 της Derwood.

Τα αρχεία τρισδιάστατης εκτύπωσης του όπλου κυκλοφόρησαν με άδεια ανοιχτού κώδικα στο DEFCAD από το JStark1809 και στη συνέχεια μεταφορτώθηκαν σε διάφορες πλατφόρμες φιλοξενίας.

Με βάση ανοιχτές πηγές, ως “JStark1809” προσδιορίζεται ο Jacob Duygu, Γερμανός υπήκοος με γονείς Κούρδους που έφτασαν στη Γερμανία ως πρόσφυγες από τη νοτιοανατολική Τουρκία τη δεκαετία του 1990.

Το όνομα του όπλου (FGC-9) είναι τα αρχικά των λέξεων “Fuck Gun Control”, με το “9” να αναφέρεται στο φυσίγγιο των 9mm.

Δείτε στο βίντεο το όπλο FGC-9 κατά τη βολή:

Το Der Spiegel ανέφερε τον Οκτώβριο του 2021 ότι οι βρετανικές χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες είχαν παράσχει στοιχεία για την ταυτότητα του JStark1809 στην Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εγκληματικής Αστυνομίας (Bundeskriminalamt) και εντόπισαν έναν 28χρονο άνδρα στο Völklingen τον οποίο και συνέλαβαν. Τέλη Ιουνίου 2023, βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του μπροστά από το σπίτι των γονιών του στο Αννόβερο. Οι ιατροδικαστές έκριναν ότι η αιτία θανάτου ήταν καρδιακή προσβολή.

Σε ένα βίντεο 26 λεπτών που κυκλοφόρησε στο YouTube από το Popular Front το 2020 με τίτλο “Plastic Defence: Secret 3D Printed guns in Europe”, ο JStark1809 εξηγεί τη δουλειά του και τις μεθόδους πίσω από αυτό.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ