Κυριακή 12/05/2024

Το αφεντικό του ChatGPT σε περιοδεία στην Ευρώπη – Δεν θα φύγει από την ΕΕ η OpenAI

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Ο CEO της OpenAI και του ChatGPT βρίσκεται σε περιοδεία στην Ευρώπη.

Ο άνθρωπος πίσω από το δημοφιλές chatbot τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT είπε ότι η εταιρεία του OpenAI δεν σχεδιάζει να εγκαταλείψει την Ευρώπη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της OpenAI, Σαμ Άλτμαν πραγματοποίησε περιοδεία στην Ευρώπη αυτή την εβδομάδα και επισκέφθηκε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, την Γαλλία, την Ισπανία, την Γερμανία, την Πολωνία όπου συναντήθηκε πέρα των άλλων με αρχηγούς κρατών.

Μιλώντας σε εκδήλωση στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Σαμ Άλτμαν φέρεται να είπε ότι το OpenAI θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση εάν η επερχόμενη νομοθεσία της ΕΕ για την τεχνητή νοημοσύνη, γνωστή ως νόμος για την τεχνητή νοημοσύνη, είναι πολύ αυστηρή.

Νόμος για την τεχνητή νοημοσύνη

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκριναν νέους κανόνες διαφάνειας και διαχείρισης κινδύνου για τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης οι οποίοι μόλις εγκριθούν, θα είναι οι πρώτοι κανόνες στον κόσμο για την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Όπως αναφέραμε, οι ευρωβουλευτές στοχεύουν να διασφαλίσουν ότι τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης επιβλέπονται από ανθρώπους, είναι ασφαλή, διαφανή, ανιχνεύσιμα, χωρίς διακρίσεις και φιλικά προς το περιβάλλον. Θέλουν επίσης να έχουν έναν ενιαίο ορισμό για την τεχνητή νοημοσύνη, σχεδιασμένο να είναι τεχνολογικά ουδέτερο, ώστε να μπορεί να ισχύει για τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης του σήμερα και του αύριο.

Οι τροπολογίες θα δεσμεύσουν επίσης τους θεμελιώδεις κατασκευαστές μοντέλων να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας και τη χρήση πόρων των συστημάτων τους και να τους καταχωρήσουν σε μια βάση δεδομένων της ΕΕ που θα δημιουργηθεί από τον κανονισμό. Ενώ οι πάροχοι παραγωγικών τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης (όπως το ChatGPT της OpenAI) θα λάβουν υποχρεώσεις διαφάνειας, που σημαίνει ότι πρέπει να διασφαλίζουν ότι οι χρήστες ενημερώνονται ότι το περιεχόμενο δημιουργείται από μηχανή, εφαρμόζουν επαρκείς διασφαλίσεις σε σχέση με το περιεχόμενο που παράγουν τα συστήματά τους και παρέχουν μια περίληψη τυχόν υλικού που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα που χρησιμοποιείται για την εκπαίδευση τους.

Παραμένει στην Ευρώπη η OpenAI

Ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ Τιερί Μπρετόν, στις 25 Μαΐου 2023, επέκρινε την δήλωση του Σαμ Άλτμαν για την αποχώρηση της OpenAI από την ΕΕ.

“Δεν έχει νόημα να επιχειρούμε εκβιασμό -ισχυριζόμενοι ότι δημιουργώντας ένα σαφές πλαίσιο, η Ευρώπη αναστέλλει την ανάπτυξη της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης. Το αντίθετο! Με το «Σύμφωνο AI» που πρότεινα, στοχεύουμε να βοηθήσουμε τις εταιρείες στην προετοιμασία τους για τον νόμο της ΕΕ για την τεχνητή νοημοσύνη”, έγραψε στο Twitter ο Τιερί Μπρετόν.

Στις 26 Μαΐου 2023 ο CEO της OpenAI είπε ότι η εταιρεία του OpenAI δεν σχεδιάζει να εγκαταλείψει την Ευρώπη. “Πολύ παραγωγική εβδομάδα συζητήσεων στην Ευρώπη σχετικά με τον καλύτερο τρόπο ρύθμισης της τεχνητής νοημοσύνης! Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε εδώ και φυσικά δεν έχουμε σχέδια να φύγουμε.” έγραψε στο Twitter ο Σαμ Άλτμαν.

Συμφωνία Google – ΕΕ για την τεχνητή νοημοσύνη

Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Μαΐ 2023 ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ συναντήθηκε με τον CEO του μητρικού ομίλου της Google, Σουντάρ Πιτσάι. Ο Τιερί Μπρετόν έγραψε στο Twitter ότι “Συμφωνήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Google να συνεργαστούν με όλους τους σημαντικούς Ευρωπαίους και μη Ευρωπαίους παράγοντες τεχνητής νοημοσύνης (ΤΝ) για να αναπτύξουν σε εθελοντική βάση ένα Σύμφωνο ΤΝ πριν από τη νόμιμη προθεσμία του κανονισμού για την τεχνητή νοημοσύνη.”

“Αναμένουμε ότι η τεχνολογία στην Ευρώπη θα σέβεται όλους τους κανόνες μας, σχετικά με την προστασία δεδομένων, την ασφάλεια στο διαδίκτυο και την τεχνητή νοημοσύνη. Στην Ευρώπη, δεν γίνεται επιλογή. Χαίρομαι που ο Σουντάρ Πιτσάι το αναγνωρίζει αυτό και που δεσμεύεται να συμμορφώνεται με όλους τους κανόνες της ΕΕ.”

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ