Δευτέρα 29/04/2024

ΤΑΜΣ “ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ 21” – Βολές Πυροβολικού στα Πετρωτά

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΤΑΜΣ “ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ 21”: Βολές Ανθυπολοχαγών Πυροβολικού Τάξεως ΣΣΕ 2020 και Εκπαιδευτικές Βολές Μονάδων Πυροβολικού Α’ Εξαμήνου 2021.

ΤΑΜΣ "ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ 21"

Προσωπικό Μονάδων Πυροβολικού της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ», της ΑΣΔΕΝ “ΑΙΓΕΑΣ” και του Δ’ Σώματος Στρατού (Δ’ ΣΣ “ΘΡΑΚΗ”) και οι Ανθυπολοχαγοί Πυροβολικού Τάξης ΣΣΕ 2020, διεξήγαγαν την Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) “ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ 21” στο Πεδίο Βολής Πετρωτών Ξάνθης.

Οι Ανθυπολοχαγοί Πυροβολικού Τάξης 2020 συμμετείχαν στην εν λόγω ΤΑΜΣ από 07 έως 11 Ιουνίου 2021 ως μέρος της βασικής εκπαίδευσης τους και οι Μονάδες Πυροβολικού από 9 έως 11 Ιουνίου 2021 ως μέρος των εκπαιδευτικών βολών Πυροβολικού Α’ εξαμήνου 2021.

ΤΑΜΣ "ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ 21"
ΤΑΜΣ "ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ 21"

Σκοπός της ΤΑΜΣ “ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ 21” ήταν η εξάσκηση των εκπαιδευόμενων Ανθυπολοχαγών σε ενέργειες και διαδικασίες που προσομοιάζουν στο σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον, πραγματοποιώντας όλα τα είδη των βολών Πυροβολικού και αποκομίζοντας σημαντικές εμπειρίες στην υπηρέτηση, στην τεχνική, στην τακτική και στην παρατήρηση των βολών.

Κατά τη διάρκεια των βολών υλοποιήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες συντονισμού παροχής πυρών υποστηρίξεως, επιτυγχάνοντας τη μέγιστη δυνατή συνέργεια των οπλικών συστημάτων με τα Κέντρα Διεύθυνσης Πυρός και τα συστήματα ραντάρ των Μονάδων Πυροβολικού.

Την τελευταία μέρα των εκπαιδευτικών βολών παρακολούθησε ο Διοικητής του Δ΄ΣΣ «ΘΡΑΚΗ» Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο οποίος διαπίστωσε το υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής εκπαίδευσης του προσωπικού των Μονάδων στην τεχνική και τακτική χρησιμοποίηση των οπλικών συστημάτων κατά την εκτέλεση των βολών.

Ισχύς δια της γνώσεως

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ