Παρασκευή 17/05/2024

Κλεμανσώ 22: Τα αεροπλανοφόρα TRUMAN και DE GAULLE στην Μεσόγειο

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Στην Δύναμη «French Carrier Strike Group» (FR CSG) του Γαλλικού Αεροπλανοφόρου CHARLES DE GAULLE, στο πλαίσιο της επιχείρησης Κλεμανσώ (CLEMENCEAU 22), συμμετείχε η Φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ από 2 έως και 9 Φεβρουαρίου 2022.

Κλεμανσώ 22

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης και μετά την ένταξη της Φρεγάτας ΑΔΡΙΑΣ στην Δύναμη FR CSG, πραγματοποιήθηκε συνένωση αυτής στην θαλάσσια περιοχή της Αδριατικής με την Δύναμη του Αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ USS HARRY S. TRUMAN, το οποίο προηγουμένως συμμετείχε στην δραστηριότητα με την επωνυμία «NEPTUNE STRIKE – 22» , καθώς και με την Δύναμη του Ιταλικού Αεροπλανοφόρου CAVOUR, με σκοπό την επαύξηση της διαλειτουργικότητάς τους σε επιχειρήσεις υψηλής έντασης.

Στις 7 και 8 Φεβρουαρίου, κατά την εξέλιξη της επιχείρησης “Κλεμανσώ 22”, εκτελέστηκαν συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) νοτίως της Κρήτης με την συμμετοχή του Υποβρυχίου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ σε αντικείμενα ανθυποβρυχιακού πολέμου και ασκήσεις με πραγματικά πυρά στο Πεδίο Βολής ΚΑΡΑΒΙΑ από Μαχητικά Αεροσκάφη RAFALE του CHARLES DE GAULLE με κατάδειξη από 2 Ελληνικά Μαχητικά Α/Φ F-4.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, η συμμετοχή στην επιχείρηση “Κλεμανσώ 22” εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρόσφατης «Συμφωνίας για την Εγκαθίδρυση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης για την Συνεργασία στην Άμυνα και την Ασφάλεια» μεταξύ της Χώρας μας και της Γαλλίας, με την υλοποίησή της σε στρατιωτικό επίπεδο να λαμβάνει χώρα σύμφωνα με τις «Κατευθυντήριες Οδηγίες για την Αναβάθμιση της Ελληνογαλλικής Στρατιωτικής Συνεργασίας» που υπεγράφησαν πρόσφατα (πατήστε εδώ).

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ