Τετάρτη 01/05/2024

Σαν Σήμερα 20 Φεβρουαρίου στην Στρατιωτική Ιστορία της Ελλάδας

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 20 Φεβρουαρίου.

Ιστορικά Γεγονότα από το Ιστορικό Επετειολόγιο και την Στρατιωτική Ιστορία

Το 1822 ο Ελληνικός στόλος από 27 υδραϊκά, 20 σπετσιώτικα και 16 ψαριανά πλοία υπό τον Ανδρέα Μιαούλη, καταναυμαχεί στον κόλπο της Πάτρας τον Τουρκικό Στόλο υπό τον Αντιναύαρχο Καρά-Πεπέ Αλή και τον τρέπει σε πανικόβλητη φυγή προς τη Ζάκυνθο με πολλές απώλειες.

Το 1822 ο Ελληνικός Στρατός μετά από ευρεία υπερκέραση του οχυρού του Μπιζανίου, περισφίγγει ασφυκτικά τα Ιωάννινα. Τη νύχτα ο Εσσάτ Πασάς, διοικητής του Τουρκικού Στρατού, στέλνει αξιωματικούς στο Ελληνικό Στρατηγείο, που ήταν στο Εμίν Αγά, για να διαπραγματευτούν την παράδοση του φρουρίου του Μπιζανίου και της πόλεως των Ιωαννίνων.

Το 1913 οι Βούλγαροι εξαπολύουν κατά το μεσημέρι ισχυρή αιφνιδιαστική επίθεση εναντίον της Νιγρίτας, σε συνδυασμό με τη δράση των βουλγαρικών τμημάτων που βρίσκονταν μέσα στην πόλη. Μετά από αγώνα τριών ημερών, οι Βούλγαροι υποχωρούν τη νύχτα 23/24 στις Σέρρες, ενώ όσοι απ” αυτούς ήταν μέσα στην πόλη αιχμαλωτίστηκαν.

Το 2006 ελικόπτερο UH-1H με αριθμό ΕΣ 622 που εκτελούσε προγραμματισμένη νυκτερινή εκπαιδευτική πτήση, με τετραμελές πλήρωμα, κατέπεσε και συνετρίβη με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο των μελών του πληρώματος. Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από τη βάση του 3ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (ΤΕΑΣ) στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας στις 7.30 το βράδυ της Δευτέρας 20/2/2006, για νυχτερινή εκπαιδευτική πτήση με ΔΝΟ. Έπεσαν υπέρ Πατρίδας οι Λγος (ΑΣ) Καρυπιδης Χρηστος (Κυβερνήτης), Ανθστης (ΑΣ) Καραμπάς Ηλίας (Συγκυβερνήτης), Αλχιας (ΤΧ) Αδαμόπουλος Αδάμ (Μηχανοσυνθέτης), Επχιας (ΤΧ) Φωτιάδης Κωνσταντίνος (Μηχανοσυνθέτης)

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ