Παρασκευή 17/05/2024

ΥΠΕΘΑ: Η χρηματοδότηση των ΣΕΑΝ είναι η μέγιστη δυνατή

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Η χρηματοδότηση των Συνδέσμων Εφέδρων Αξιωματικών Νομού (ΣΕΑΝ) είναι η μέγιστη δυνατή που μπορεί να υπάρξει.

Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος απαντώντας σε Ερώτηση, που κατατέθηκε στην Βουλή στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, από τον Βουλευτή Μαγνησίας Κωνσταντίνο Μαραβέγια (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ) με θέμα “Στήριξη Εφέδρων και βέλτιστη αξιοποίησή τους από τις Ένοπλες Δυνάμεις”.

“Με το ισχύον νομικό πλαίσιο, έχουν ιδρυθεί και λειτουργούν ως ΝΠΔΔ, η Ανώτατη Πανελλήνια Ομοσπονδία Εφέδρων Αξιωματικών (ΑΠΟΕΑ) και οι Σύνδεσμοι Εφέδρων Αξιωματικών Νομού (ΣΕΑΝ)”, αναφέρει το ΥΠΕΘΑ.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας απαριθμεί στο έγγραφό του, από που προέρχεται η χρηματοδότηση των ΣΕΑΝ.

“Οι πόροι των ΣΕΑΝ προέρχονται:

  • Από εισφορές και επιχορηγήσεις που καθορίζονται με απόφαση του ΥΕΘΑ.
  • Από εισφορές, δωρεές, κληρονομιές, κληροδοσίες και επιχορηγήσεις από διάφορα φυσικά ή νομικά πρόσωπα.
  • Από τις συνδρομές των μελών τους (ΣΕΑΝ), το ύψος των οποίων καθορίζεται με απόφαση του ΔΣ που εγκρίνεται από τον ΥΕΘΑ.

Επιπλέον, για την οικονομική ενίσχυση της ΑΠΟΕΑ και των ΣΕΑΝ, καθορίστηκε η πραγματοποίηση κράτησης 1% στο βασικό μισθό των υπηρετούντων Εφέδρων Αξιωματικών. Το ποσό αυτό κατατίθεται σε ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδας και κατανέμεται ως ακολούθως:

  • Ποσοστό 35% στην ΑΠΟΕΑ για αντιμετώπιση λειτουργικών εξόδων της.
  • Ποσοστό 65% στο ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ/ΔΕΠΑΘΑ για την ενίσχυση των ΣΕΑΝ, την κάλυψη εξόδων διοργάνωσης Πανελληνίου Συνεδρίου Εφέδρων Αξιωματικών και της συμμετοχής Εφέδρων Αξιωματικών σε διεθνή συνέδρια – συσκέψεις.”

Σε κάθε περίπτωση, η χρηματοδότηση των ΣΕΑΝ, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της κατανομής του ανωτέρω ποσοστού (65%), εξετάζεται όπως αυτή να είναι η μέγιστη δυνατή“, σημειώνει το ΥΠΕΘΑ.

Όσον αφορά στην ερώτηση του Βουλευτή εάν το ΥΠΕΘΑ εξετάζει “τη δυνατότητα απρόσκοπτης πρόσβασης των εφέδρων στα στρατιωτικά νοσοκομεία για νοσηλείες, εγχειρήσεις, θεραπείες κοκ”, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος απάντησε ότι “η παροχή υπηρεσιών υγείας από τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία σε οποιαδήποτε νέα κατηγορία δικαιούχων, πέραν των ήδη υφιστάμενων, αναμένεται να επηρεάσει:

α. Τις αντίστοιχες παροχές στο εν ενεργεία και εν αποστρατεία προσωπικό και στα μέλη των οικογενειών τους, καθώς και στους λοιπούς ήδη δικαιούχους, γεγονός που αποκτά ιδιαίτερη σημασία για το εν ενεργεία προσωπικό, δεδομένου ότι είναι η μόνη κατηγορία μεταξύ των ήδη δικαιούχων και των υποψηφίων δικαιούχων, που δεν έχει άλλες επιλογές υγειονομικής περίθαλψης, παρά μόνο υποχρεωτικά και, πλην εξαιρετικών περιστάσεων, αποκλειστικά στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία.

β. Την επιχειρησιακή δυνατότητα του υγειονομικού σώματος για την εκτέλεση του έργου του, εντός της κύριας αποστολής του, που συνίσταται στην υποστήριξη της μαχητικής ικανότητας του εν ενεργεία προσωπικού ΕΔ, αφού πέραν του φόρτου εργασίας, μέρος του προσωπικού διατίθεται σε πολλαπλές εξωνοσοκομειακές υποχρεώσεις.”

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ