Παρασκευή 10/05/2024

Το Spiegel ζητά συγγνώμη για τη δήθεν νεκρή Μαρία στη νησίδα του Έβρου

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Το γερμανικό περιοδικό Spiegel ζητά συγγνώμη για τα δημοσιεύματα σχετικά με τους Σύρους σε νησίδα του Έβρου και τη φερόμενη νεκρή 5χρονη Μαρία

Το Spiegel εξέτασε το ρεπορτάζ του από το περασμένο καλοκαίρι για την ομάδα Σύριων προσφύγων που βρισκόταν σε νησίδα στον Έβρο και για τον υποτιθέμενο θάνατο της 5χρονης Μαρίας.

Υπενθυμίζεται ότι το περιοδικό Spiegel είχε γράψει σε αρκετά άρθρα του, τα οποία ήταν ανταπόκριση από Έλληνα δημοσιογράφο, ότι το κορίτσι πέθανε από τσίμπημα σκορπιού και ότι οι ελληνικές αρχές δεν έσπευσαν να βοηθήσουν τους πρόσφυγες.

“Εξαιτίας της κατάστασης των πηγών”, αναφέρει η έκθεση της ερευνητικής ομάδας στο spiegel.de, “το Spiegel θα έπρεπε να είχε διατυπώσει σαφώς πιο προσεκτικά τις αναφορές για το σημείο όπου βρίσκονταν οι πρόσφυγες και κυρίως για τον θάνατο του κοριτσιού. Ακόμα και αν απουσιάζει μια οριστική απόδειξη, υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιοι εκ των προσφύγων θα μπορούσαν να έχουν επινοήσει τον θάνατο του παιδιού μέσα στην απόγνωσή τους. Πιθανόν να σκέφτηκαν ότι έτσι τελικά θα σώζονταν”.

“Δεν θα βάζουμε πλέον τα προηγούμενα άρθρα για την υπόθεση της Μαρίας στον διαδικτυακό ιστότοπο -ούτε καν σε αναθεωρημένη έκδοση. Πάρα πολλά από αυτά πρέπει να διορθωθούν. Αντίθετα, δημοσιεύουμε τα αποτελέσματα της εις βάθος έρευνάς μας εδώ.”, αναφέρει το Spiegel στην έκθεσή του.

Όσον αφορά στην Baida S., η οποία διατηρούσε επαφή με τα μέσα ενημέρωσης και τις ΜΚΟ κατά τη διάρκεια του χρόνου στον Έβρο, ζει τώρα στη Ρηνανία-Παλατινάτο. Λέγεται ότι μεταφέρθηκε σε καταυλισμό προσφύγων κοντά στη Δράμα, τον Σεπτέμβριο μαζί με άλλους από την ομάδα του Έβρου. Λίγο αργότερα δημοσίευσε ένα βίντεο στο TikTok από μια πτήση που ξεκινούσε γράφοντας στα αραβικά: “Έφτασα στη Γερμανία, ήταν ένας μακρύς αγώνας.” Το βίντεο έχει διαγραφεί από τότε.

Η Μπάιντα ήταν στην ομάδα που είχαν εγκλωβιστεί στη νησίδα και έστελνε ηχητικά μηνύματα και φωτογραφίες. Εικόνα (Screenshot): Βίντεο Channel4
Η Μπάιντα ήταν στην ομάδα που είχαν εγκλωβιστεί στη νησίδα και έστελνε ηχητικά μηνύματα και φωτογραφίες. Εικόνα (Screenshot): Βίντεο Channel4

Το πώς η Baida S. μπόρεσε να πάρει τα απαραίτητα έγγραφα για να πετάξει στη Γερμανία σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα δεν μπορεί να εξηγηθεί, σημειώνει το Spiegel. Σύμφωνα με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει πλέον παντρευτεί έναν Σύριο στη Γερμανία. Από τότε, δημοσιεύει πολλές δημοσιεύσεις στα κανάλια της στο TikTok και στο Instagram. Περισσότερα από 24.000 άτομα την ακολουθούν στο Instagram στα τέλη Δεκεμβρίου. Αρνείται άλλη μια συνέντευξη στο Spiegel, ανέφερε ο σύζυγός της τηλεφωνικά στο γερμανικό περιοδικό.

Τάκης Θεοδωρικάκος: Το Spiegel ζητά συγγνώμη, ο ΣΥΡΙΖΑ κρύβεται

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σε ανάρτησή του στα social media αναφέρεται στην αναδίπλωση του γερμανικού περιοδικού Spiegel σχετικά με όσα είχε υποστηρίξει το καλοκαίρι για τη νησίδα στον Έβρο.

“Ακόμα και το Spiegel ζητά σήμερα συγγνώμη για τα όσα έγραφε τον Αύγουστο σχετικά με τη νησίδα του Έβρου και τον δήθεν θάνατο του 5χρονου κοριτσιού. Είχε, άλλωστε, πράξει το ίδιο και η εμπλεκόμενη ΜΚΟ.

Δυστυχώς, η Αξιωματική Αντιπολίτευση συνεχίζει να κρύβεται. Ακόμα και τώρα δεν έχει το θάρρος και την ειλικρίνεια να πράξει το ίδιο.

Γιατί η αλήθεια είναι πως η Ελληνική Αστυνομία την χρονιά που μας αποχαιρετά απέτρεψε την είσοδο 250.000 παράνομων μεταναστών. Προσηλωμένη στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και με απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή.

Καλή χρονιά στην πατρίδα μας! Με αλήθεια και σύνεση από όλους, για την προκοπή όλων των Ελλήνων”

Υπενθυμίζεται ότι στις 1 Σεπτεμβρίου 2022 ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης συνάντησε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο και του κατέθεσε τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί αναφορικά με την υπόθεση των 38 μεταναστών στον Έβρο, από την ανάλυση των οποίων προκύπτουν σημαντικές ανακολουθίες.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ