Κυριακή 28/04/2024

Το μεράκι της Τζόρτζια Μελόνι δεν είναι και τόσο ελληνική λέξη (Βίντεο)

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Η Ιταλίδα Πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι χρησιμοποίησε τη λέξη “μεράκι”

Αυτό συνέβη κατά την παρέμβασή της, μέσω μαγνητοσκοπημένου μηνύματος, για το Συνέδριο “Γενναίες ενέργειες, δυνάμεις που κινούν τον κόσμο” (Energie coraggiose, forze che fanno muovere il mondo) του ιδρύματος Γκουίντο Κάρλι (Guido Carli).

Η Ιταλίδα Πρωθυπουργός ανέφερε ότι “αυτή είναι μια περίοδος κατά την οποία πρέπει να ελευθερώσουμε τις καλύτερες ενέργειες που έχει η Ιταλία, για να κάνουμε αυτές τις θαρραλέες επιλογές που δεν έχουν γίνει για πάρα πολλά χρόνια. 

Είναι μια εποχή που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και αυτή την προσέγγιση που περιγράφουν πολύ καλά οι Έλληνες με μια εξαιρετική λέξη, μεράκι, ή κάνε κάτι με όλο σου τον εαυτό, με όλο σου το πάθος και με όλη σου την ψυχή. Είναι μια προσέγγιση που σε μια στιγμή κρίσης όπως αυτή που βιώνουμε, από την προοδευτική έξοδο από την πανδημία στη σύνθετη οικονομική και διεθνή συγκυρία, μπορεί και πρέπει να προσφέρει στο έθνος μας ευκαιρίες”.

Δείτε το βίντεο από την ομιλία της Ιταλίδας Πρωθυπουργού:

Είναι το μεράκι ελληνική λέξη; Είναι όσο και κεφτές. Η λέξη μεράκι είναι δάνειο της τουρκικής merak.

Κι αν είναι, κι αν δεν είναι, ας αναρωτηθούμε υπάρχει το μεράκι στη ζωή μας; ή όλα γίνανε της “αρπαχτής” και το μεράκλωμα έγινε πονοκέφαλος;

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ