Παρασκευή 03/05/2024

Ιταλία: Συνελήφθη το αφεντικό της Κόζα Νόστρα Ματέο Μεσίνα Ντενάρο

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Οι ειδικές δυνάμεις έπιασαν το αφεντικό της μαφίας Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, ο οποίος ήταν φυγάς για τρεις δεκαετίες.

Η ιταλική αστυνομία της Ρώμης συνέλαβε σήμερα 16 Ιανουαρίου 2023, τον πιο καταζητούμενο μαφιόζο της χώρας. Ο Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, επικεφαλής της Σικελικής Κόζα Νόστρα, συνελήφθη από ειδικές δυνάμεις τη Δευτέρα, σύμφωνα με τους Καραμπινιέρους.

Ο Μεσίνα Ντενάρο βρισκόταν σε φυγή για σχεδόν τρεις δεκαετίες και αναζητούνταν από το 1993. Οι Καραμπινιέροι κατάφεραν να τον συλλάβουν σε ιδιωτική κλινική στο Παλέρμο, όπου ήθελε να νοσηλευτεί.

Για μεγάλη επιτυχία για το κράτος, που δείχνει ότι ποτέ δεν νικήθηκε από τη μαφία, έκανε λόγο η Πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.

“Μεγάλη νίκη για το κράτος που δείχνει ότι δεν τα παρατάει μπροστά στη μαφία. Στον απόηχο της επετείου της σύλληψης του “Τοτό” Ριίνα, ένας άλλος επικεφαλής του οργανωμένου εγκλήματος, ο Matteo Messina Denaro, προσάγεται στη δικαιοσύνη”, έγραψε στο twitter

Η ιταλική τηλεόραση μετέδωσε ότι ο Μεσίνα Ντενάρο μεταφέρθηκε σε άγνωστη τοποθεσία μετά τη σύλληψη. Ακόμη και όταν βρισκόταν σε φυγή, θεωρούνταν το υψηλόβαθμο αφεντικό στην Κόζα Νόστρα.

Ο μαφιόζος καταδικάστηκε ερήμην σε ισόβια κάθειρξη για πολλές δολοφονίες. Του πιστώνεται ότι συμμετείχε στις φονικές βομβιστικές επιθέσεις του 1992 κατά των εισαγγελέων Τζιοβάνι Φαλκόνε και Πάολο Μπορσελίνο. Θεωρούνταν έμπιστος των πρώην αφεντικών Μπερνάρντο Προβεντσάνο και Σαλβατόρε “Τοτό” Ριίνα.

Από τα τρία πρώην αφεντικά της μαφίας που ήταν σε φυγή για χρόνια, ο Μεσίνα Ντενάρο ήταν ο τελευταίος που απέφυγε τη σύλληψη. Η σύλληψή του έρχεται ακριβώς 30 χρόνια και μια μέρα μετά τη σύλληψη του Σαλβατόρε “Τοτό” Ριίνα η οποία έγινε στις 15 Ιανουαρίου 1993.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ