Κυριακή 19/05/2024

Σχολικές αργίες 2023: Πότε κλείνουν και ανοίγουν τα σχολεία στις διακοπές

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Πότε κλείνουν και ανοίγουν τα σχολεία στις σχολικές αργίες 2023: Πάσχα, Καθαρά Δευτέρα, Πρωτομαγιά, Αγίου Πνεύματος – Το ημερολόγιο του 2023 με τις αργίες

Οι σχολικές αργίες 2023 σε Ελλάδα και Κύπρο

Οι σχολικές αργίες, οι ημέρες κατά τις οποίες κλείνουν τα σχολεία και οι μαθητές και μαθήτριες έχουν την ευκαιρία να κάνουν διακοπές είναι κατά βάση δύο. Η πρώτη “μεγάλη” εορταστική περίοδος είναι αυτή των Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς, Θεοφανείων και δεύτερη αυτή του Πάσχα.

Πέρα από αυτές τις δύο περιόδους τα σχολεία κλείνουν σε όλες τις αργίες 2023 όταν η ημέρα είναι καθημερινή καθώς και στις τοπικές αργίες που γιορτάζουν οι πολιούχοι Άγιοι της κάθε πόλης.

Μεγάλη περίοδος για διακοπές στις σχολικές αργίες 2023 είναι όταν τα σχολεία κλείνουν για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Πότε κλείνουν και ανοίγουν τα σχολεία στις σχολικές αργίες 2023: Πάσχα, Καθαρά Δευτέρα, Πρωτομαγιά, Αγίου Πνεύματος
Πότε κλείνουν και ανοίγουν τα σχολεία στις σχολικές αργίες 2023: Πάσχα, Καθαρά Δευτέρα, Πρωτομαγιά, Αγίου Πνεύματος

Σχολικές αργίες 2023 στην Ελλάδα

Το νέο έτος βρίσκει τα σχολεία κλειστά λόγω των εορτών Χριστουγέννων που προηγήθηκαν και αυτών της Πρωτοχρονιάς και Θεοφανείων που έρχονται. Έτσι τα σχολεία ανοίγουν μετά τις διακοπές Χριστουγέννων, τη Δευτέρα αμέσως μετά την γιορτή του Αγίου Ιωάννη. Το 2023 θα ανοίξουν μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου.

Πότε κλείνουν τα σχολεία για Πάσχα 2023

Επόμενες διακοπές για τα παιδιά είναι οι διακοπές του Πάσχα 2023, από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και την Κυριακή του Θωμά.

Το 2023 το Πάσχα “πέφτει” στις 16 Απριλίου. Αυτό σημαίνει ότι τα σχολεία θα κλείσουν για τις διακοπές του Πάσχα τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου και θα ανοίξουν στις 24 Απριλίου 2023.

Διαβάστε επίσης:
Πότε πέφτει το Πάσχα τα επόμενα 10 χρόνια

Στο ενδιάμεσο τα σχολεία θα είναι κλειστά την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023, την Πρωτομαγιά η οποία φέτος “πέφτει” Δευτέρα, του Αγίου Πνεύματος στις 5 Ιουνίου.

Οι εθνικές επέτειοι, της Επανάστασης του 1821 στις 25 Μαρτίου και του ΟΧΙ στις 28 Οκτωβρίου, φέτος είναι και οι δύο το Σάββατο, οπότε “χάνονται” δύο σχολικές αργίες.

Σημειώνεται ότι η γιορτή των Τριών Ιεραρχών, τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023, δεν είναι αργία για τα σχολεία. Το σχολεία λειτουργούν κανονικά και πραγματοποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας.

Η εν λόγω ρύθμιση έγινε το 2020 οπότε και καθορίστηκε ότι η “30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της θρησκευτικής των Τριών Ιεραρχών, παύει να συμπεριλαμβάνεται στις ημέρες σχολικής αργίας. Αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμή των Μεγάλων αυτών Πατέρων αλλά και της Παιδείας, καθώς και των μετόχων της εκπαιδευτικής διαδικασίας , εκπαιδευτικών και μαθητών.”

Σχολικές αργίες 2023 στην Κύπρο

Στην Κύπρο οι σχολικές αργίες συμπεριλαμβάνουν τον εορτασμό της Εθνικής Επέτειος το Σάββατο 1 Απριλίου και της Ημέρας Ανεξαρτησίας την Κυριακή 1 Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης:
Πότε είναι οι αργίες και τα τριήμερα το 2023
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ