Πέμπτη 16/05/2024

Σεισμός στην Τουρκία: Η ΕΜΑΚ επιστρέφει στην Ελλάδα

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Στην Ελλάδα επιστρέφει το προσωπικό της ΕΜΑΚ που συμμετείχε στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης θυμάτων από τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία ο οποίος συνέβη τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου.

Αυτό αναφέρει το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής σε σημερινή του ανακοίνωση.

Η Ελληνική Αποστολή από την Τουρκία, αναμένεται να αφιχθεί σήμερα κατά τις βραδινές ώρες, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος.

Νωρίτερα σήμερα Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2023, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, επισκέφθηκε την Τουρκία όπου τον υποδέχθηκε με θερμό εναγκαλισμό ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Αμερικανός πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία, Τζεφ Φλέικ σχολιάζοντας την στιγμή αυτή, έγραψε στο Twitter “Αυτό είναι υπέροχο”, παραθέτοντας το σχετικό βίντεο.

Κατά την παρουσία του Νίκου Δένδια στην Τουρκία, Τούρκος Στρατηγός της Στρατοχωροφυλακής ευχαρίστησε τις ελληνικές δυνάμεις για τη βοήθεια που προσέφεραν από την πρώτη στιγμή λέγοντας:

“Να ξέρουν οι Έλληνες φίλοι μας ότι οι Τούρκοι, τα αδέρφια τους, αν -Θεός φυλάξοι- συμβεί κάτι, θα είμαστε οι πρώτοι που θα σπεύσουμε. Μόνο με αλληλοϋποστήριξη μπορεί να αντιμετωπιστούν τέτοιες καταστροφές. Ο σεισμός επηρέασε 10 πόλεις. Ευτυχώς που υπάρχετε.”

Ο Τζανταρμάς δεν είπε πότε θα σπεύσουν, μέρα ή νύχτα…

Την ίδια ώρα φουντώνει η οργή των Τούρκων προς τα τουρκικά ειδησεογραφικά μέσα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ