Δευτέρα 29/04/2024

Ρόδος: Στο ΕΘΚΕΠΙΧ Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ΥΕΘΑ για την επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης των αλλοδαπών

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Επιχείρηση έρευνας του Λιμενικού Σώματος, με τη συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας για τη διάσωση αλλοδαπών νότια της Ρόδου.

Έρευνα για τη διάσωση 80 αλλοδαπών στη Ρόδο

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (10 Αυγούστου 2022), το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκε ότι αλιευτικό σκάφος το οποίο είχε ξεκινήσει από την Τουρκία και μετέφερε περί τους 80 παράνομους μετανάστες βρισκόταν σε δυσχερή θέση.

Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί σώα 29 άτομα, ενώ κατά δήλωση των επιβαινόντων επί του ανωτέρω σκάφους επέβαιναν περίπου 80 άτομα.

Ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας διέσωσε 2 εκ των 29 μέχρι στιγμής διασωθέντων αλλοδαπών και τους έχει μεταφέρει στην Κάρπαθο.

Δεξαμενόπλοιο ελληνικής σημαίας περισυνέλεξε τους υπόλοιπους 27 και βρίσκεται εν πλω προς τον λιμένα Καρδάμαινας νήσου Κω, προκειμένου να τους αποβιβάσει.

Στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων ο ΥΦΕΘΑ ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, επισκέφθηκαν το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ/ΕΘΚΕΠΙΧ), όπου ενημερώθηκαν για την εξέλιξη της ευρείας επιχείρησης έρευνας και διάσωσης.

Στην επιχείρηση οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν με το Αρματαγωγό ΙΚΑΡΙΑ το οποίο μετέβη άμεσα στην περιοχή και έχει αναλάβει καθήκοντα «On Scene Commander» (OSC), με το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνομένων Βλημάτων ΡΟΥΣΣΕΝ, με τρία Ελικόπτερα (1 S-70, 1 Super Puma και 1 AB – 205) και 1 UAV HERON, ενώ έχει κληθεί και προσεγγίζει την περιοχή και η Φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, παρουσία τόσο του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, όσο και του Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ Αντιναυάρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ, συνεχάρη τα στελέχη του Κέντρου για την αποτελεσματική διαχείριση και συντονισμό και αυτού του περιστατικού και τους ευχαρίστησε για το συνολικό έργο που με αφοσίωση και ζήλο καθημερινά επιτελούν για την ασφάλεια της χώρας και των πολιτών.

Γιάννης Πλακιωτάκης: Η Ελλάδα σώζει ζωές στο Αιγαίο

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης αναφερόμενος στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των αλλοδαπών συνεχάρη το Λιμενικό, το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία τονίζοντας ότι τα 2 τελευταία χρόνια, πραγματοποιηθήκαν 145 επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και έχουν διασωθεί πάνω από 6.000 άτομα.

Αναλυτικά η δήλωση του ΥΝΑΝΠ Γιάννη Πλακιωτάκη:

“Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, με τη συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, άλλα και εμπορικών πλοίων που πλέουν στην περιοχή, συνεχίζουν τη μεγάλη προσπάθεια έρευνας και διάσωσης, που ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες, 38 ναυτικά μίλια νότια της Ρόδου ύστερα από τη βύθιση σκάφους που είχε ξεκινήσει από την Τουρκία. Έχουν ήδη περισυλλεγεί 29 συνάνθρωποι μας και οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Η προστασία της ανθρώπινης ζωής αποτελεί καθημερινό μέλημα και απόλυτη προτεραιότητά μας. Τα δύο τελευταία χρόνια, σε 145 επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης έχουν διασωθεί πάνω από 6.000 άτομα.

Όπως πάντα, έτσι και σήμερα, η Ελλάδα, σώζει ζωές στο Αιγαίο.”

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στη Ρόδο συνεχίζεται υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι ΔΒΔ εντάσεως 5-6 μποφόρ.

Βίντεο από τη διάσωση αλλοδαπών με ελικόπτερο

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ