Κυριακή 05/05/2024

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Κατάργηση από 1η Ιουλίου 2022

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης ανακοίνωσε ότι από 1 Ιουλίου η καταργείται η ρήτρα αναπροσαρμογής.

Αυτό ανέφερε ο αναπληρωτής Υπουργός μιλώντας το πρωί στην εκπομπή ΕΡΤ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ.

Ο Νίκος Παπαθανάσης επισήμανε ότι με την κατάργησή της ρήτρας θα υπάρξουν μειώσεις στα τιμολόγια ρεύματος από 60 έως 80%, καθώς και στα αγροτικά τιμολόγια που θα φτάνουν έως 90%.

Σημείωσε επίσης ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι παγκόσμιο φαινόμενο και δεν αφορά μόνον την Ελλάδα ενώ ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ.

“Η ακρίβεια είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και κανείς δεν μπορεί να καλύψει ένα τόσο μεγάλο κύμα, πόσο μάλλον όταν είναι αυξημένο το κόστος μεταφοράς αλλά και όλα τα υπόλοιπα που επιτείνουν το πρόβλημα. Γι’ αυτό λοιπόν με τα μέτρα στήριξης καλύπτουμε ένα ποσοστό -αν θέλετε- της ακρίβειας με την αύξηση του κατώτατου μισθού και τη στήριξη των νοικοκυριών, όπως τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, και τη μείωση τιμολογίων. Αυτή τη στιγμή, όλο το πρόγραμμα στήριξης μαζί με το πρόγραμμα από την εποχή Covid φτάνει περίπου τα 43 δισ. συν 7 δισ. (4 δισ. όταν ξεκίνησε η πανδημία και άλλα 3 δισ. τώρα) πλησιάζουμε τα 50 δισ. για τη στήριξη της κοινωνίας.” είπε ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων όσον αφορά τις ανατιμήσεις στα προϊόντα.

Δείτε στο βίντεο το απόσπασμα από την ΕΡΤ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ με τα όσα είπε ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την ρήτρα αναπροσαρμογής:

Μέχρι να καταργηθεί η ρήτρα αναπροσαρμογής μάθετε πώς θα κάνετε αίτηση στο Power Pass Gov gr για το επίδομα ρεύματος.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ