Πέμπτη 25/04/2024

Επίδομα ρεύματος: Πώς θα κάνετε αίτηση στο Power Pass Gov gr – Ποια στοιχεία χρειάζεστε για την επιδότηση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Διαβάστε αναλυτικά τι χρειάζεστε για να κάνετε αίτηση στο Power Pass Gov gr για την επιδότηση ρεύματος.

Το 2ο δεκαήμερο του Ιουνίου 2022 αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα Power Pass στο gov.gr ώστε οι πολίτες να μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για την επιδότηση ρεύματος.

Σημειώνεται ότι δικαιούχοι για το επίδομα ρεύματος είναι όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα έως 45.000 ευρώ (ατομικό ή/και οικογενειακό), ο λογαριασμός ρεύματος που πλήρωσαν για την κύρια κατοικία έχει συνολική αύξηση τουλάχιστον πάνω από 30 ευρώ.

Συνοπτικά: κύρια κατοικία, 45.000 ευρώ εισόδημα, λογαριασμός πάνω από 30 ευρώ.

Ποια στοιχεία χρειάζεστε για την αίτηση στο Power Pass Gov gr

Σύμφωνα με την παρόμοια διαδικασία για το επίδομα βενζίνης που “τρέχει” καθώς και τα όσα έχουν ανακοινωθεί επίσημα μέχρι στιγμής, αυτό που θα χρειαστείτε για να κάνετε την αίτηση στο Power Pass στο gov.gr θα είναι:

  • Κωδικούς taxisnet για την είσοδο στην πλατφόρμα μέσω της γνωστής εφαρμογής σύνδεσης gsis της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
  • ΑΦΜ
  • IBAN τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο θα κατατεθεί το επίδομα ρεύματος εφόσον δικαιούστε

Υπενθυμίζεται ότι τα στοιχεία της κύριας κατοικίας, ο αριθμός ρολογιού ρεύματος, οι κιλοβατώρες και το ποσό που πληρώσατε θα αντλούνται αυτόματα από την ΑΑΔΕ, από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και σύμφωνα με όσα έχουν δηλωθεί στο πεδίο κατοικία του Ε1.

Πώς θα κάνετε αίτηση στο Power Pass Gov gr - Ποια στοιχεία χρειάζεστε για την επιδότηση
Αίτηση στο Power Pass Gov gr για την επιδότηση ρεύματος

Πώς θα κάνετε αίτηση στο Power Pass Gov gr

Αφού θα έχετε κάνει είσοδο στην πλατφόρμα Power Pass στο gov.gr θα βεβαιώσετε τα στοιχεία σας ή θα τα επικαιροποιήσετε σε περίπτωση που έχετε αλλάξει κύρια κατοικία.

Έπειτα, θα γίνεται ο έλεγχος και εφόσον δικαιούστε επιστροφή, τα χρήματα από την επιδότηση ρεύματος θα κατατίθενται στον λογαριασμό ΙΒΑΝ που δηλώσατε.

Ποιοι δεν δικαιούνται επίδομα ρεύματος έως 600 ευρώ

Δεν δικαιούνται επιδότηση ρεύματος οι δευτερεύουσες ή εξοχικές κατοικίες, το κοινόχρηστο ρεύμα στις πολυκατοικίες και οι φοιτητές εάν δεν έχουν υποβάλλει οι ίδιοι φορολογική δήλωση και δεν δηλώθηκε το σπίτι που νοικιάζουν ως κύρια κατοικία.

Διαβάστε πότε ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση συσκευών 2022 και πως θα γίνεται η αίτηση στο πρόγραμμα “Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή”.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ