Τετάρτη 01/05/2024

Ρεύμα επιδότηση Απριλίου 2023: Πόσο είναι η τελική τιμή κιλοβατώρας

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ρεύμα επιδότηση Απριλίου 2023: Πόσο είναι η τελική τιμή κιλοβατώρας τον Απρίλιο 2023 μετά την κρατική επιδότηση για το ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ανακοίνωσε σήμερα την κρατική επιδότηση Απριλίου 2023 για το ηλεκτρικό ρεύμα.

Ρεύμα επιδότηση Απριλίου 2023

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας η κρατική επιδότηση ρεύματος για τον Απρίλιο είναι 1,5 λεπτό του ευρώ ανά κιλοβατώρα για μηνιαία κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες. Για περισσότερες κιλοβατώρες δεν υπάρχει επιδότηση ρεύματος.

“Τα τιμολόγια του ρεύματος που ανακοινώθηκαν στις αρχές της εβδομάδας ξεκινούν από 10,4 σεντς, οπότε η ελάχιστη χρέωση πέφτει στα 8,9 σεντς. Σε αυτήν την κατηγορία κατανάλωσης (έως 500 κιλοβατώρες) εντάσσεται το 90% των νοικοκυριών”, είπε ο Κώστας Σκρέκας.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όσον αφορά το μήνα Απρίλιο, για την επιδότηση ηλεκτρικής ενέργειας σε οικιακά τιμολόγια:

Για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου:

  • Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 kWh, η επιδότηση θα είναι 15 €/MWh. Η κατηγορία αυτή αφορά το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.
  • Την ίδια επιδότηση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 kWh, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή.
  • Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) η επιδότηση ανέρχεται στα 54 €/MWh, απορροφώντας το σύνολο σχεδόν της αύξησης.
  • Για τους αγρότες, η επιδότηση ανέρχεται στα 15€/MWh.

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ