Δευτέρα 29/04/2024

Πόσο ρεύμα καίνε τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια;

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Πόσο ρεύμα καίνε τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια; Είναι αυτός ένας λόγος που δεν θες να ανάψεις τα φωτάκια στο χριστουγεννιάτικο δένδρο φέτος τα Χριστούγεννα;

Η ανησυχία είναι εύλογη για τον αντίκτυπο που τυχόν θα έχουν στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια και τα ηλεκτρικά στολίδια γενικά.

Εάν ανάψουμε τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια μπορούμε να το αντισταθμίσουμε με ότι δεν χρειάζεται να ανάψουμε το κύριο φωτιστικό ή το φωτιστικό δαπέδου. Σε αυτό μπορεί να συνεισφέρει εάν ανάψουμε επίσης γιορτινά αρωματικά κεριά για να “φτιάξουμε ατμόσφαιρα”.

Πόσο ρεύμα καίνε τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια φωτάκια και ηλεκτρικά στολίδια;
Πόσο ρεύμα καίνε τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια φωτάκια και ηλεκτρικά στολίδια;

Πόσο ρεύμα καίνε τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια;

Τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια όπως και κάθε ηλεκτρική συσκευή αναγράφει στην συσκευασία την κατανάλωσή ηλεκτρικής ενέργειας σε Watt ή kW.

Το βατ (Watt) εκφράζει πόση ενέργεια χρησιμοποιεί μια συσκευή ανά δεδομένη χρονική στιγμή. Το 1 κιλοβάτ (kW) είναι 1.000 Watt. Η κιλοβατώρα kWh περιγράφει πόση ενέργεια χρησιμοποιήθηκε από μία συσκευή κατά τη διάρκεια μιας ώρας (h).

Για να βρούμε την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος που θα καταναλώσουν τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια και ηλεκτρικά διακοσμητικά, διαιρούμε τα Watt με το 1.000 για να βρούμε τα κιλοβατ. Εάν η κατανάλωση είναι σε kW δεν κάνουμε την διαίρεση. Έπειτα, τον αριθμό που θα βρούμε τον πολλαπλασιάζουμε με τις ώρες που θα είναι τα φωτάκια σε λειτουργία. Στη συνέχεια, πολλαπλασιάζουμε με την τιμή της κιλοβατώρας.

Έτσι για χριστουγεννιάτικα λαμπάκια που καταναλώνουν 10 Watt και τα “καίμε” 5 ώρες την ημέρα, με την τιμή της κιλοβατώρας να είναι 0,15 λεπτά του ευρώ έχουμε:

Οπότε, η ημερήσια αξία ηλεκτρικού ρεύματος είναι 0,0075 ευρώ. Εάν τα συγκεκριμένα φωτάκια τα “καίμε” 5 ώρες την ημέρα για 100 ημέρες θα πληρώσουμε 0,75 ευρώ.

Ο τύπος για να υπολογίσετε την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώνει ένα στολισμένο με φωτάκια χριστουγεννιάτικο δέντρο και μια οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή είναι:

Κατανάλωση * Ώρες Λειτουργίας = ΚΙΛΟΒΑΤΩΡΕΣ

ΚΙΛΟΒΑΤΩΡΕΣ * Τιμή Κιλοβατώρας = ΑΞΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Σημ. Η κατανάλωση πρέπει να είναι σε κιλοβάτ kW. Αν είναι σε Watt διαιρούμε με το 1.000

Εάν θέλετε να στολίσετε το σπίτι εξωτερικά, πχ για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό του μπαλκονιού μια καλή λύση είναι να αγοράσετε χριστουγεννιάτικα λαμπάκια εξωτερικού χώρου με ηλιακό πάνελ. Έτσι θα κάνετε οικονομία αφού τα φωτάκια θα φορτίζουν μόνα τους από τον ήλιο.

Τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή για να ξεφύγουμε από τα καθημερινά άγχη, να χαλαρώσουμε και να περάσουμε λίγες μέρες χαλαρώνοντας και τρώγοντας παραδοσιακά μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Και η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση είναι μέρος της διασκέδασης.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ