Τρίτη 21/05/2024

Υποστράτηγος Πηνελόπη Μηνιάτη: η Διευθύντρια του ελληνικού CSI

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Η Υποστράτηγος Ελληνικής Αστυνομίας κα Πηνελόπη Μηνιάτη είναι Διευθύντρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.) από το 2016 έως και σήμερα.

Δρ. Πηνελόπη Μηνιάτη Ph.D.: το βιογραφικό της Διευθύντριας του ελληνικού CSI

Η κα Πηνελόπη Μηνιάτη σπούδασε βιολογία στο Πανεπιστήμιο του Τολέδο Οχάιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο οποίο συνέχισε τις σπουδές της έχοντας λάβει υποτροφία και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στη Βιοχημεία. Πραγματοποίησε επίσης διδακτορική διατριβή στη Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Το 1992 η κα Πηνελόπη Μηνιάτη ήρθε από την Αμερική στην Ελλάδα και προσλήφθηκε από την Ελληνική Αστυνομία κατόπιν σχετικής προκήρυξης. Έκτοτε, εργάστηκε αρχικά ως μέλος και στη συνέχεια ως επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Βιολογικών και Βιοχημικών Εξετάσεων και Αναλύσεων.

Από το 2016 είναι Διευθύντρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, του ελληνικού CSI.

Εξιχνίαση υπόθεσης ανθρωποκτονίας 20χρονης στα Γλυκά Νερά

Στο παρακάτω βίντεο, η Διευθύντρια Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, αναλύει τον τρόπο που εργάστηκε το προσωπικό της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών μαζί με το προσωπικό του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την εξιχνίαση της δολοφονίας της 20χρονης Κάρολαϊν Κράουτς από το σύζυγό της στα Γλυκά Νερά.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την δόκτωρ Πηνελόπη Μηνιάτη, διευθύντρια του “ελληνικού CSI”, σε ομιλία της στο TEDx να σκιαγραφεί το μέλλον της γενετικής επιστήμης και την λειτουργία του DNA ως τεκμηρίου αθωότητας ή ενοχής καθώς και ως δικαίωμα του άψυχου σώματος στην ταυτότητα του.

Διαβάστε την παρουσίαση για την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών – ΔΕΕ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ