Κυριακή 28/04/2024

Παράνομη μετανάστευση: Τι συμβαίνει στο Αιγαίο; Πάνω από 100% αύξηση των ροών

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Τι συμβαίνει στο Αιγαίο με την παράνομη μετανάστευση;

Παρακολουθώντας τις ανακοινώσεις από το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή διαπιστώνουμε αύξηση στις εισόδους των παράνομων μεταναστών οι οποίοι ξεκινάνε από την Τουρκία.

Καθημερινά από τις αρχές του καλοκαιριού εντοπίζονται και περισυλλέγονται/διασώζονται δεκάδες παράνομοι μετανάστες. Σε αρκετές περιπτώσεις εντοπίζονται και συλλαμβάνονται οι διακινητές.

Το γεγονός της αύξησης της παράνομης μετανάστευσης επιβεβαιώνεται και από το τελευταίο διαθέσιμο Ενημερωτικό Σημείωμα του Υπουργείου Μετανάστευσης (Α’ Ιουλίου 2023), σύμφωνα με το οποίο:

  • Οι ροές για τον Ιούλιο 2023 παρουσιάζονται αυξημένες κατά 136% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022
  • Οι μεταφορές αιτούντων άσυλο από τα νησιά στην ενδοχώρα για τον Ιούλιο 2023 παρουσιάζονται αυξημένες κατά 110% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022
  • Οι διαμένοντες στα νησιά ήταν για τον Ιούλιο 2023 είναι αυξημένοι κατά 97% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022

Το 1ο επτάμηνο του 2023 οι ροές αφίξεων παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα ήταν αυξημένες κατά 69% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα (1ο 7μηνο 2023:11.672, 1ο 7μηνο 2022:6.910), σύμφωνα με το ανωτέρω Ενημερωτικό Σημείωμα.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης σε συνέντευξή του στη BILD, ερωτώμενος για το ποιο είναι το σχέδιο της Ελλάδας για να αποτρέψει όσους καταφθάνουν να καταλήξουν στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, απάντησε ότι:

“Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Φτιάχνουμε προέκταση του φράχτη μας στον Έβρο και φυλάμε τα σύνορά μας. Προωθούμε προγράμματα ένταξης για τον πληθυσμό που ζει εδώ με ευκολότερη πρόσβαση σε θέσεις εργασίας, εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση, ώστε να μπορούν να μείνουν εδώ. Ειδικά τώρα που έχουμε έλλειψη εργατικού δυναμικού. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι τα άτομα στα οποία χορηγείται διεθνής προστασία αποκτούν ταξιδιωτικά έγγραφα. Έτσι, μπορούν να ταξιδέψουν οπουδήποτε στην Ευρώπη και κάνουν χρήση αυτού του δικαιώματος.”

Όπως αναφέρει η BILD η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας επιθυμεί να επαναπροωθήσει στην Ελλάδα τους μετανάστες που καταγράφηκαν στην Ελλάδα για πρώτη φορά.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ