Τετάρτη 01/05/2024

Πανελλήνιες 2023: Εισήγηση ΥΠΕΘΑ για την ελάχιστη βάση εισαγωγής Στρατιωτικών Σχολών

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Παρέμβαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την ελάχιστη βάση εισαγωγής των Στρατιωτικών Σχολών στις πανελλήνιες εξετάσεις 2023.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) για τις Στρατιωτικές Σχολές στις ερχόμενες πανελλαδικές εξετάσεις το 2023, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

“Για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2023, το ΥΠΕΘΑ έχει υποβάλλει στο καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων εισήγηση αναπροσαρμογής του συντελεστή Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) για τις στρατιωτικές σχολές”, είπε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

Σημειώνεται ότι πέρσι (2022) υπήρξαν κενές θέσεις στις Στρατιωτικές Σχολές οι οποίες δημιουργήθηκαν από την ελάχιστη βάση εισαγωγής και όπως εκτιμήσαμε και από το ότι οι νέοι/νέες “γυρίζουν την πλάτη” στην ΣΣΕ, ΣΜΥ και ΣΝΔ.

Για αυτό που εκτιμήσαμε το 2022 ο Νίκος Χαρδαλιάς μας επιβεβαίωσε – εκτιμούμε – λέγοντας:

“Είναι όμως σαφές ότι το πρόβλημα δεν λύνεται μόνο με αυτό τον τρόπο, ούτε με τη μεγάλη αύξηση των θέσεων των εισακτέων μετά το 2021. Για τον λόγο αυτό, στο ΥΠΕΘΑ εργαζόμαστε διαρκώς για την αποκατάσταση των αδικιών που υπέστησαν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων κατά την περίοδο των μνημονίων, αλλά και για τη διαρκή αναβάθμιση της μέριμνας υπέρ των στελεχών μας.”

Ο Νίκος Χαρδαλιάς πρόσθεσε ότι η πολιτική του ΥΠΕΘΑ “αποσκοπεί αφενός στην προσέλκυση σπουδαστών υψηλού επιπέδου, αφετέρου στο να μην προκύπτουν κενά στις στρατιωτικές σχολές. Σε κάθε περίπτωση όμως, το ουσιώδες είναι το να παραμείνει το στρατιωτικό επάγγελμα μια ελκυστική επαγγελματική επιλογή για τις νέες και τους νέους μας.”

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε το Νοέμβριο 2022 τους συντελεστές βαρύτητας που θα ισχύσουν στις πανελλήνιες εξετάσεις 2023 για εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές.

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ