Παρασκευή 17/05/2024

Παναγιώτης Λασκαρίδης: ΠΕΡΣΕΑΣ το όνομα του 5ου πλοίου δωρεά στο Πολεμικό Ναυτικό

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Νέα δωρεά πλοίου στο Πολεμικό Ναυτικό από τον Παναγιώτη Λασκαρίδη. Το πλοίο θα ονομασθεί ΠΕΡΣΕΑΣ.

Αυτό ανακοίνωσε το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη στα social media και αργότερα στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Αυτό είναι το 5ο πλοίο που δωρίζει στο Πολεμικό Ναυτικό ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, εφοπλιστή και Υποναύαρχος ε.τ. Παναγιώτης Λασκαρίδης.

Το νέο πλοίο δωρεά στο Πολεμικό Ναυτικό (πρώην Viking Vision) έχει μήκος 105 μέτρα, κατασκευάστηκε το 1993 και ανακατασκευάστηκε πλήρως και μετατράπηκε σε ερευνητικό σκάφος το 2007. Διαθέτει πρυμναία ράμπα και ελικοδρόμιο τα οποία του δίνουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί από Ειδικές Δυνάμεις-Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων.

Διαθέτει υβριδική προωστήρια εγκατάσταση, ηλεκτροπρόωση με ελάχιστη ακουστική υπογραφή που του επιτρέπει να πλέει δίχως να γίνεται αντιληπτό, υπερπλεονάζουσα ηλεκτρική ισχύ 11MW (ικανή να τροφοδοτήσει ένα μεσαίου μεγέθους νησί), μέγιστη ταχύτητα 17 κόμβων, δυνατότητα μεταφοράς και παράδοσης εν πλω καυσίμου F-76 περίπου 3.000 κυβ. μέτρων, ελικοδρόμιο στο οποίο μπορούν να προσνηωθούν όλα τα ελικόπτερα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και διαθέτει επιπλέον πλήρη εξοπλισμό για σεισμικές και γεωφυσικές ερευνητικές αποστολές.

Διαθέτει επίσης δύο πολύ μεγάλα καλυμμένα καταστρώματα και κεκλιμένη πρύμνη από την οποία μπορούν να καθαιρεθούν και να ανελκυστούν ταχέα σκάφη, καθώς και τρεις πολύ ισχυρούς γερανούς ικανότητας 10 τόνων σε έκταμα 10 μέτρων.

Το πλοίο μπορεί να μεταφέρει μεγάλο αριθμό στρατιωτικού προσωπικού και βαρέoς εξοπλισμού στα προστατευμένα και καλυμμένα καταστρώματά του, ο δε εξοπλισμός μπορεί να καθαιρεθεί και να ανακτηθεί σε ελάχιστο χρόνο.

Εν καιρώ ειρήνης το πλοίο με τις πολύ μεγάλες ενδιαιτήσεις του μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πλοίο νοσοκομείου, πλοίο παροχής εξειδικευμένης ιατρικής φροντίδας στα νησιά μας και για τα μεγάλα ετήσια εκπαιδευτικά ταξίδια των μαθητών της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

Το πλοίο βρίσκεται στην Νορβηγία και θα καταπλεύσει στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας για να τεθεί άμεσα σε διαδικασία παράδοσης στο Πολεμικό Ναυτικό και ένταξής του στον Στόλο.

Οι δωρεές στο Πολεμικό Ναυτικό

Ο Παναγιώτης Λασκαρίδης δώρισε στο Πολεμικό Ναυτικό τα παρακάτω πλοία:

  • Εκπαιδευτικό ΚΥΚΝΟΣ Ι (Α484)
  • Πλοίο Γενικής Υποστήριξης ΑΤΛΑΣ Ι (A471)
  • Πλοίο Γενικής Υποστήριξης ΗΡΑΚΛΗΣ (Α472)
  • Πλοίο Γενικής Υποστήριξης ΑΙΑΣ (Α473)

Πέρα των πλοίων έχει προβεί σε πλήθος άλλων δωρεών όπως προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτροπαραγωγών ζευγών σε Φρεγάτες (πρόγραμμα ΚΥΚΝΟΣ), πλήρων συστημάτων παραγωγής αέρα υψηλής πίεσης που συνέβαλλαν στον εκσυγχρονισμό κρίσιμων συστημάτων της προωστήριας εγκατάστασης των φρεγατών τύπου “S”.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ