Δευτέρα 20/05/2024

Πυροσβεστική: Ορκωμοσία Ανθυποπυραγών 2022

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Η ορκωμοσία Ανθυποπυραγών 2022 «Πυροσβέστης Αθανάσιος Καπουτσής» πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στην Κάτω Κηφισιά πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιουλίου 2022.

Ορκωμοσία Ανθυποπυραγών 2022. Φωτογραφίες: Πυροσβεστική
Ορκωμοσία Ανθυποπυραγών 2022. Φωτογραφίες: Πυροσβεστική

Τα πτυχία επέδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη, ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης και του Προϊσταμένου Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης Υποστράτηγου ΠΣ Ιωάννη Σταμούλη, ως εκπροσώπου του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Αλέξιου Ράπανου

Συνολικά ορκίστηκαν είκοσι ένας (21) νέοι και στις τέσσερις (4) νέες Ανθυποπυραγοί.

Οι νέοι Ανθυποπυραγοί παρέδωσαν την σημαία της Σχολής στους 3ετείς Δοκίμους Ανθυποπυραγούς και έδωσαν τον καθιερωμένο όρκο.

Πυροσβέστης Αθανάσιος Καπουτσής

Η 47η εκπαιδευτική σειρά Δοκίμων Ανθυποπυραγών, φέρει το όνομα του αδικοχαμένου Πυροσβέστη Αθανάσιου Καπουτσή, που έχασε τη ζωή του στις 5 Αυγούστου 1961, όταν ανετράπη το πυροσβεστικό όχημα, με το οποίο μετέβαινε για την κατάσβεση πυρκαγιάς στο χωριό Αρφαρά έξω από την Καλαμάτα.

Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας

Η εισαγωγή φοιτητών στη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας γίνεται με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Σημειώνεται ότι η Σχολή Ανθυποπυραγών είναι ισότιμη με τις Σχολές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Χώρας και τις αντίστοιχες Παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων δυνάμεων. Η φοίτηση των Δοκίμων Ανθυποπυραγών στη Σχολή διαρκεί οκτώ (8) εξάμηνα και χωρίζεται σε τέσσερα (4) εκπαιδευτικά έτη.

Οι εξερχόμενοι της Σχολής Ανθυποπυραγοί, Αξιωματικοί γενικών καθηκόντων, έχουν τη δυνατότητα εξέλιξης μέχρι την κορυφή της ιεραρχικής πυραμίδας στο βαθμό του Αντιστράτηγου και του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η Σχολή Αξιωματικών αποτελεί την κορωνίδα των Σχολών, που τελούν υπό τη Διοίκηση της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Η ακαδημαϊκή και πυροσβεστική εκπαίδευση που λαμβάνουν αποσκοπεί στην παροχή όλων των απαραίτητων επιστημονικών και ψυχικών εφοδίων, για να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις του επαγγέλματος και αποβλέπει στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση, τη γενική μόρφωση και την κατάλληλη σωματική προετοιμασία, με στόχο τη μεγιστοποίηση της προσφοράς τους στην Πολιτεία και στο κοινωνικό σύνολο.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ