Τετάρτη 15/05/2024

Γκάνα: Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος για την Υποστήριξη των Επιχειρήσεων Ειρήνης

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Ολοκληρώθηκε στην Γκάνα η Σύνοδος των Ηνωμένων Εθνών για την Υποστήριξη των Επιχειρήσεων Ειρήνης.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συμμετείχε σήμερα, Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023, στην Υπουργική Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών στην Γκάνα, για την Υποστήριξη των Επιχειρήσεων Ειρήνης.

Ο Νίκος Δένδιας, στο περιθώριο της Συνόδου συναντήθηκε με την Υπουργό Εξωτερικών Υποθέσεων και Περιφερειακής Ολοκλήρωσης της Γκάνας, Shirley Botchwey. Κατά τη συνάντηση υπογραμμίστηκαν οι φιλικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Γκάνας και η προσήλωσή των δύο κρατών στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS).

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε επίσης συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας της Γκάνας, Dominic Nitiwul. Κατά τη συνάντηση επισημάνθηκε η κοινή θέληση για την ενίσχυση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας και την υπογραφή Μνημονίου για τη συνεργασία στη στρατιωτική εκπαίδευση.

Ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας συναντήθηκε στη Γκάνα και με τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Jean Pierre Lacroix, αρμόδιο για τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις, με τον οποίο συζητήθηκε η σημαντική συνεισφορά της Ελλάδας στις ειρηνευτικές επιχειρήσεις των Ηνωμένων Εθνών και η ανάδειξη της σημασίας της.

Στο περιθώριο της Υπουργικής Συνόδου των Ηνωμένων Εθνών, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε συνάντηση επίσης τον Υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μιχάλη Γιωργάλλα.

Ο ΥΕΘΑ στο Ελληνικό Σχολείο στην Γκάνα

Προηγουμένως ο Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε το Ελληνικό Σχολείο του Αγίου Νικολάου στην πόλη Tema της Γκάνας.

Ο Νίκος Δένδιας δήλωσε μετά την επίσκεψή του στο σχολείο:

“Ήταν σήμερα μια μεγάλη χαρά, τολμώ να πω μια στιγμή μεγάλης συγκίνησης για μένα, να έρθω πάλι εδώ στην Τέμα της Άκκρα, στο Ελληνικό Σχολείο του Αγίου Νικολάου, παραμονή της γιορτής του Αγίου και να γιορτάσουμε μαζί με τα παιδιά εδώ την αυριανή μεγάλη γιορτή.

Θα ήθελα και πάλι να ευχαριστήσω, κατ’ αρχάς, όσους συνεισφέρουν σε αυτήν τη μοναδική προσπάθεια, τον Καπετάν Παναγιώτη Τσάκο και το Ίδρυμά του, τον Βαγγέλη Μυτιληναίο και το Ίδρυμά του, όλους τους πολλούς εθελοντές που έχουν δημιουργήσει μία ζεστή, ελληνική, φιλόξενη γωνιά, για τα παιδιά αυτής της δύσκολης να επιβιώσεις περιοχής.

Να επαναλάβω και πάλι ότι το ελληνικό Κράτος και η ελληνική Πολιτεία θα συνεχίσει να συνεισφέρει σε αυτήν την προσπάθεια και να την υποστηρίζει. Υποσχέθηκα ήδη ότι θα δώσουμε τα υπόλοιπα χρήματα για να τελειώσει το γήπεδο “Γιάννης Αντετοκούνμπο”, ώστε τα παιδιά να μπορούν να παίζουν μπάσκετ και μετά θα φτιάξουμε και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Είναι εδώ δυο παλιοί παίκτες (Πίτερ Οφορίκουε και Κόφι Αμπονσά), οι οποίοι θα βοηθήσουν τα παιδιά αυτά να μάθουν ποδόσφαιρο και να δημιουργήσουν δύο πολύ καλές ομάδες, μία στο μπάσκετ και μία στο ποδόσφαιρο. Να σας πω και πάλι ότι είμαι ευτυχισμένος που βρίσκομαι σήμερα εδώ».

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ