Δευτέρα 29/04/2024

Forbes: Οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο, στην Ελλάδα και την Κύπρο το 2024

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο, στην Ελλάδα και την Κύπρο το 2024 σύμφωνα με τη λίστα του Forbes.

Η ετήσια λίστα δισεκατομμυριούχων του Forbes, που δημοσιεύτηκε για 38η φορά φέτος, έδειξε ότι ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων σε όλο τον κόσμο και η περιουσία τους έχουν αυξηθεί.

Ο αριθμός των ανθρώπων στη λίστα δισεκατομμυριούχων του αμερικανικού επιχειρηματικού περιοδικού Forbes αυξήθηκε σε 2.781 φέτος με τον συνολικό πλούτο να φθάνει τα 14,2 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Οι 10 Έλληνες δισεκατομμυριούχοι

Στην πρώτη θέση της λίστας του Forbes είναι η 42χρονη διευθύνουσα σύμβουλος και ιδιοκτήτρια του ομίλου Αγγελικούση, Μαρία Αγγελικούση, η περιουσία της οποίας ενισχύθηκε από τα 5,6 δισ. δολάρια πέρυσι στα 6,4 δισ. δολάρια.

Δεύτερος πιο πλούσιος Έλληνας είναι ο Αριστοτέλης Μυστακίδης με επιχειρήσεις στον κλάδο των μετάλλων. Η περιουσία του 62χρονου κροίσου έφθασε τα 3,3 δισ. δολ. φέτος και βρίσκεται στην 991η θέση στον κόσμο.

Τρίτος είναι ο Φίλιππος Νιάρχος, ο μεγαλύτερος γιος του αείμνηστου εφοπλιστή Σταύρου Νιάρχου, που κληρονόμησε μεγάλο μέρος της συλλογής έργων τέχνης του πατέρα του. Η περιουσία του φθάνει τα 2,8 δισ. δολ. και βρίσκεται στην 1187 θέση παγκοσμίως.

Στην τέταρτη θέση ανάμεσα στους Έλληνες δισεκατομμυριούχος είναι η οικογένεια Γιώργου Προκοπίου με περιουσία 2,6 δισ. δολ. Ο Γιώργος Προκοπίου κατέχει τις ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες Dynacom, Dynagas Holding και Sea Traders, καθώς και το 42% της εισηγμένης Dynagas LNG Partners.

Ακολουθεί στην πέμπτη θέση η οικογένεια Κωνσταντίνου Μαρτίνου, με περιουσία 2,3 δισ. δολάρια. Ο Κωνσταντίνος Μαρτίνος είναι ιδιοκτήτης της ελληνικής ναυτιλιακής Thenamaris, η οποία διαθέτει στόλο 89 δεξαμενόπλοιων, πλοίων μεταφοράς χύδην φορτίου, πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Στην έκτη θέση είναι η οικογένεια του Σπύρου Λάτση, με περιουσία 2,2 δισ. δολ., ενώ στην έβδομη θέση μεταξύ των Ελλήνων βρίσκεται η οικογένεια Βαρδή Βαρδινογιάννη με περιουσία 2,1 δισ. δολ., στην 1545η θέση παγκοσμίως. Ο Βαρδής Γ. Βαρδινογιάννης ίδρυσε μαζί με τον αείμνηστο αδελφό του την Motor Oil Hellas, μια εταιρεία πετρελαιοειδών με έδρα την Ελλάδα, το 1970.

Στην όγδοη και ένατη θέση των Ελλήνων δισεκατομμυριούχων ισοβαθμούν η οικογένεια της Μαριάννας Λάτση και η οικογένεια του Ανδρέα Μαρτίνου, με περιουσία 1,8 δισ. δολ. Ο Ανδρέας Μαρτίνος είναι ιδιοκτήτης της ναυτιλιακής Minerva Marine, η οποία διαθέτει στόλο 71 δεξαμενόπλοιων, πλοίων ξηρού φορτίου και πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Στη δέκατη θέση της λίστας του Forbes είναι η οικογένεια του Αθανάσιου Μαρτίνου, ιδιοκτήτη της ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας Eastern Mediterranean Maritime, με περιουσία 1,5 δισ. δολ.

Οι 2 Κύπριοι δισεκατομμυριούχοι

Στη λίστα του Forbes βρίσκονται και οι δύο Κύπριοι δισεκατομμυριούχοι της Easyjet. Ο Πόλυς Χατζηιωάννου με περιουσία 1,3 δισ. δολαρια και ο Στέλιος Χατζηιωάννου με 1,2, δισ. δολάρια.

Οι πλουσιότεροι του πλανήτη

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη είναι ο Bernard Arnault, με περιουσία 233 δισ. δολαρίων, ο «βασιλιάς» της αυτοκρατορίας της LVMH των 75 brands μόδας και καλλυντικών.

Ακολουθούν o Elon Musk με περιουσία 195 δισ. δολάρια και ο Jeff Bezos με 194 δισ. δολάρια. Στη 4η θέση, ο Mark Zuckerberg με 177 δισ. δολάρια. Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Larry Ellisson (141 δισ. δολ.), ο Warren Buffett (133 δισ. δολ.), ο Bill Gates (128 δισ. δολ.), ο Steve Ballmer με 121 δισ. δολ, ο Mukesh Ambani, με 116 δισ. δολ. και ο Larry Page με 114 δισ. δολ.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ