Δευτέρα 20/05/2024

ΟΠΕΚΑ επίδομα παιδιού πληρωμή: Πότε είναι η 5η δόση – Η αλλαγή το 2024

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Πότε είναι η επόμενη πληρωμή για το επίδομα παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ. Ποια αλλαγή έρχεται από 1η Ιανουαρίου 2024.

Το επίδομα παιδιού Α21 καταβάλλεται στους δικαιούχους κάθε έτους, ανά δίμηνο, με πίστωση σε ενεργό τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου την τελευταία εργάσιμη ημέρα.

Αυτό σημαίνει ότι η πέμπτη πληρωμή (ε’ δόση) για το επίδομα παιδιού Οκτωβρίου 2023 αναμένεται να γίνει την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023.

Η αλλαγή στο επίδομα παιδιού

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο, σύμφωνα με νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, προβλέπεται η εισαγωγή προπληρωμένων καρτών για την πληρωμή κοινωνικών παροχών που παρέχονται από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – ΟΠΕΚΑ και τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης – ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ).

Αυτό σημαίνει ότι από τον Σεπτέμβριο 2024 οι δικαιούχοι θα πληρώνονται το επίδομα παιδιού Α21 με προπληρωμένη κάρτα και όχι με πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό, όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

Ο χρήστης της κάρτας θα δικαιούται να αναλαμβάνει ποσό σε μετρητά από τον λογαριασμό του που δεν υπερβαίνει το ήμισυ (1/2) του επιδόματος παιδιού που έχει λάβει ενώ το υπόλοιπο ήμισυ (1/2) του καταβαλλόμενου ποσού του επιδόματος, βοηθήματος, παροχής ή ενίσχυσης θα δαπανάται αποκλειστικά μέσω χρήσης της προπληρωμένης κάρτας του δικαιούχου για αγορές προϊόντων ή υπηρεσιών, (συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών), ή πληρωμές χωρίς επιβάρυνση του δικαιούχου με έξοδα κόστους συναλλαγών τραπεζικής συναλλαγής.

Η χρήση της προπληρωμένης κάρτας θα επιτρέπεται για συναλλαγές που πραγματοποιούνται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ