Δευτέρα 06/05/2024

Dentist pass: Δημοσιεύθηκε ο Νόμος για την οδοντιατρική κάλυψη παιδιών – Δικαιούχοι – Αίτηση

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 20/2023 ο νόμος 5015/2023 για την υλοποίηση του προγράμματος dentist pass που αφορά στην πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη παιδιών ηλικίας 6 έως 12 ετών.

Συγκεκριμένα με τον εν λόγω Νόμο, παρέχεται οικονομική ενίσχυση στο πλαίσιο του έργου «Υλοποίηση Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης της Δημόσιας Υγείας «Σπύρος Δοξιάδης»» (κωδικός Δράσης 16783), του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0., που χρηματοδοτείται σύμφωνα με το «Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0.», με αρμόδιο Υπουργείο το Υπουργείο Υγείας, για τη διενέργεια πράξεων προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας σε φυσικά πρόσωπα ηλικίας έξι (6) έως δώδεκα (12) ετών (δικαιούχοι).

Dentist pass δικαιούχοι

Δικαιούχοι του προγράμματος Dentist Ρass είναι οι γονείς παιδιών ηλικίας 6 έως 12 ετών.

Η οικονομική ενίσχυση πιστώνεται στους δικαιούχους σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που εκδίδεται ειδικά για τον σκοπό αυτόν από πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό.

Dentist pass: Δωρεάν προληπτική οδοντιατρική φροντίδα παιδιών από 6 ως 12 ετών
Dentist pass: Δωρεάν προληπτική οδοντιατρική φροντίδα παιδιών από 6 ως 12 ετών

Dentist pass αίτηση

Η αίτηση για το Dentist pass γίνεται σε ειδική πλατφόρμα στην εισέρχεται ένας εκ των ασκούντων την επιμέλεια ή τη γονική μέριμνα (εκπρόσωπος) των παιδιών ηλικίας 6-12 ετών με κωδικούς taxisnet.

Κατόπιν αιτείται την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του ανωτέρω χρηματικού ποσού σε αυτήν, συμπληρώνοντας τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (Π.Α.Α.Υ.Π.Α.) του ανηλίκου, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αριθμό κινητού τηλεφώνου του).

Μετά από την ολοκλήρωση της αίτησης και εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις του παρόντος, διαβιβάζονται στο πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό, αποκλειστικά και μόνο για τους σκοπούς της προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας, τα στοιχεία του προσώπου που υποβάλλει την αίτηση, και ειδικότερα το όνομα, το επώνυμο, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου του, τα οποία είναι απαραίτητα για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Το χρηματικό ποσό δύναται να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τα πρόσωπα πραγματοποίηση πράξεων προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας στον ανήλικο παιδί και δεν είναι επιτρεπτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο εκτός των ανωτέρω ή η ανάληψή του.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ