Πέμπτη 09/05/2024

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2023: Πότε βγαίνουν βαθμολογίες και Βάσεις

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Μάθετε τα τελευταία νέα για το πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα Πανελληνίων 2023 στο results.it.minedu.gov.gr (βαθμολογίες και βάσεις)

Με τις πανελλαδικές εξετάσεις 2023 για τα ΓΕΛ να ολοκληρώνονται στις 12 Ιουνίου και των ΕΠΑΛ στις 16 Ιουνίου, εισερχόμαστε στην τελική ευθεία των φετινών εξετάσεων για το μεγαλύτερο ποσοστό των μαθητών και μαθητριών.

Σημειώνεται ότι με το πέρας των εξετάσεων Προσανατολισμού (ΓΕΛ) και Ειδικότητας (ΕΠΑΛ) θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις για τα ειδικά μαθήματα, από 17 έως και 29 Ιουνίου.

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2023

Οι βαθμολογίες των μαθημάτων, πλην των ειδικών μαθημάτων, αναμένεται να ανακοινωθούν τέλη Ιουνίου. Οι υποψήφιοι θα έχουν και πάλι τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις βαθμολογίες τους (και αργότερα, τη σχολή και το τμήμα στο οποίο εισάγονται) μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής του υπουργείου Παιδείας results.it.minedu.gov.gr αλλά και με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους (SMS).

Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι θα χρειαστεί να υποβάλουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό Δελτίο. Το υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές, θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής διπλού, παράλληλου Μηχανογραφικού και για τα Δημόσια ΙΕΚ. Αυτό που θα αλλάξει φέτος, είναι ότι η υποβολή δεν θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις, αλλά σε μία, καθώς με βάση τα στοιχεία των περασμένων ετών, ένα πολύ υψηλό ποσοστό των υποψηφίων (93% για το 2022) εισάγεται στις σχολές των 10 πρώτων επιλογών του από την πρώτη φάση. Φέτος οι θέσεις στις οποίες θα έχουν πρόσβαση οι υποψήφιοι μέσω Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου θα είναι περισσότερες κατά 36%. 22.436 θέσεις διατίθενται το 2023, έναντι 16.544 θέσεων της περσινής χρονιάς. Εξ αυτών, οι διατιθέμενες θέσεις του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου στα Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων αυξάνονται σε 18.460 από 14.200, ποσοστό αύξησης 30%.

Όσον αφορά στα αποτελέσματα Πανελληνίων 2023, των βάσεων εισαγωγής δηλαδή, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, αναμένεται να ακολουθηθεί ο ίδιος προγραμματισμός, βάση τον οποίο για πρώτη φορά μετά από χρόνια ανακοινώθηκαν περί τα τέλη Ιουλίου.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ