Τετάρτη 15/05/2024

Αίτημα προς τις ΗΠΑ για αγορά ελικοπτέρων Black Hawk

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Επιστολή Αιτήματος (LOR: Letter of Request) απέστειλε η Ελλάδα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες για την αγορά ελικοπτέρων Black Hawk.

Τα στρατιωτικά ελικόπτερα Sikorsky UH-60M Black Hawk θα κατανεμηθούν στον Στρατό Ξηράς και στην Πολεμική Αεροπορία. Υπενθυμίζεται ότι το Πολεμικό Ναυτικό διαθέτει τη ναυτική έκδοσή του, το Sikorsky S70 Aegean Hawk. Έτσι, και οι τρεις κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων θα διαθέτουν ελικόπτερα Sikorsky. Αυτό σημαίνει κοινή εκπαίδευση, εφοδιαστική αλυσίδα κ.λπ.

Με την αγορά και ένταξη των ελικοπτέρων στο στόλο της Αεροπορίας Στρατού θα αποσυρθούν σταδιακά τα πασίγνωστα από τον πόλεμο του Βιετνάμ, Χιούι (UH-1H).

Στο ευρύ κοινό, το νέο στρατιωτικό ελικόπτερο της Ελλάδας -εφόσον όλα πάνε καλά- είναι γνωστό από την αμερικανική ταινία του 2001 “Black Hawk Down” η οποία περιγράφει επιχείρηση του Στρατού των ΗΠΑ το 1993 στο Μογκαντίσου.

Το ελικόπτερο Black Hawk

Ο “Μαύρος Αετός” είναι ένα ελικόπτερο πολλαπλών ρόλων που υπηρετεί, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία “στον αμερικανικό Στρατό και τις Ένοπλες Δυνάμεις 34 άλλων χωρών παγκοσμίως ως σκληρό, αξιόπιστο ελικόπτερο.” Πήρε το όνομά του από τον αρχηγό και πολεμιστή της φυλής των Sauk.

Ο Στρατός των ΗΠΑ έχει τον τύπο Black Hawk H-60, ενώ το ίδιο ελικόπτερο που πωλείται διεθνώς από τη Sikorsky (εταιρεία της Lockheed Martin) αποκτά την ονομασία S-70.

Τον Οκτώβριο 2022, Sikorsky και Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) παρουσίασαν έκδοση του ελικοπτέρου που πετά αυτόνομα δίχως πιλότο.

Δεν πιστεύουμε κάποιοι να ξεκίνησαν να ψάχνουν πότε έγινε το τελευταίο ατύχημα όπως με τα AAV-7

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ