Πέμπτη 16/05/2024

Λιμενικό Σώμα: 5 νέα περιπολικά σκάφη με ειδικό υγειονομικό εξοπλισμό

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Σύμβαση για την προμήθεια 5 νέων περιπολικών σκαφών, κατάλληλα διαμορφωμένων με Υγειονομικό εξοπλισμό, υπέγραψε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης με τους εκπροσώπους της ανάδοχης εταιρείας «NORSAFE».

Για το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 2.497.500 ευρώ, χρησιμοποιήθηκαν πόροι από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα, «Αττική 2014-2020», «Ιόνια Νησιά 2014-2020», «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020» καθώς και πόροι μέσω το εθνικού ΠΔΕ.

Τα περιπολικά σκάφη θα ναυπηγηθούν στην Ελλάδα από την εταιρεία VIKING NORSAFE LIFE-SAVING EQUIPMENT HELLAS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, σύμφωνα με προδιαγραφές που εκπονήθηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με τη συνδρομή του ΕΚΑΒ και της Υγειονομικής Υπηρεσίας του ΥΝΑΝΠ.

Ο κ. Πλακιωτάκης δήλωσε ότι: “Το Λιμενικό Σώμα αναλαμβάνει καθημερινά σχεδόν τη διακομιδή ασθενών, εκεί όπου άλλα μέσα αδυνατούν να προσφέρουν την πολύτιμη γέφυρα μεταφοράς και παίζει καθοριστικό ρόλο για να σωθούν ζωές.

Η προμήθεια των 5 σκαφών θα θωρακίσει ακόμη περισσότερο τα νησιά μας. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός πως πλέον, προάγουμε την ελληνική καινοτομία και σχεδίαση, η οποία είναι απολύτως προσαρμοσμένη στις ανάγκες αυτών των περιπολικών σκαφών.”

Λιμενικό Σώμα: Κατανομή των 5 νέων σκαφών

Τα νέα περιπολικά σκάφη για το ΛΣ-ΕΛΛ.ΑΚΤ., κατάλληλα διαμορφωμένα με υγειονομικό εξοπλισμό, θα διατεθούν στις Σποράδες, τη Σαμοθράκη, τον Αργοσαρωνικό και τα Ιόνια νησιά.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ