Πέμπτη 02/05/2024

Ναυάγιο στη Λέσβο: Υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες οι έρευνες – Αγνοούνται 12 ναυτικοί

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Αγνοούνται 12 ναυτικοί στο ναυάγιο στη Λέσβο.

Στις 26 Νοεμβρίου 2023, το φορτηγό πλοίο Raptor, με σημαία Κομόρες, το οποίο μετέφερε αλάτι, βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Λέσβου υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Το πλοίο είχε 14 άτομα πλήρωμα. Στις 8:20 ο πλοίαρχος ανέφερε κάποια κλίση του πλοίου ενεργοποιώντας σήμα κινδύνου “mayday, mayday” σε παραπλέοντα σκάφη και στη συνέχεια χάθηκε από τα ραντάρ.

Το Λιμενικό Σώμα έλαβε ειδοποίηση από το πλοίο “Ocean Voyager” για το ναυάγιο στη Λέσβο και έσπευσε στο σημείο οπότε και ξεκίνησε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συνεχίζονται από το Λιμενικό Σώμα με τη συνδρομή φρεγάτας και ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού. Οι έρευνες επικεντρώνονται στην περιοχή όπου εντοπίστηκε το ναυαγισμένο πλοίο, η οποία βρίσκεται περίπου 40 ναυτικά μίλια νότια της Λέσβου.

Το μεσημέρι ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας εντόπισε και διέσωσε έναν Αιγύπτιο ναυτικό μέλος του πληρώματος του πλοίου ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Αργότερα, παραπλέον πλοίο εντόπισε την σορό ενός ναυτικού μέλους του πληρώματος του φορτηγού πλοίου.

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ