Κυριακή 05/05/2024

ΗΠΑ: Σύμβαση 66,1 εκ. του Στρατού με την Epirus για το αντι-drone σύστημα Leonidas

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Ο αμερικανικός Στρατός υπέγραψε σύμβαση ύψους 66,1 εκατομμυρίων δολαρίων με την Epirus για την ανάπτυξη πρωτοτύπων συστημάτων αντι-drone Leonidas.

Αν σας ακούγονται γνωστά τα ονόματα Epirus (ήπειρος) και Leonidas (Λεωνίδας) μην “χαίρεστε”. Η Epirus είναι αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας με έδρα το Λος Άντζελες και το σύστημα Leonidas είναι για την καταπολέμηση των UAV/UAS.

Την υπογραφή της σύμβασης ανακοίνωσε η εταιρεία Epirus σήμερα 23 Ιανουαρίου 2023.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η συμφωνία μεταξύ της Epirus και του Γραφείο Ταχειών Δυνατοτήτων και Κρίσιμων Τεχνολογιών (RCCTO – Rapid Capabilities and Critical Technologies Office) του Στρατού των ΗΠΑ προβλέπει την ταχεία παράδοση πολλών πρωτότυπων συστημάτων Leonidas έναντι 66,1 εκατομμυρίων δολαρίων το 2023 με επιλογές απόκτησης πρόσθετων υπηρεσιών υποστήριξης.

Το Leonidas είναι ένα ηλεκτρονικό σύστημα αντιμέτρων που έχει τη δύναμη και την ακρίβεια να εξουδετερώνει μεμονωμένους ή ομαδικούς στόχους σε περιορισμένους χώρους ή πυκνοκατοικημένες περιοχές.

“Πολλές φορές έχουμε δει ότι τα σημερινά συστήματα αεράμυνας δεν είναι καλά εξοπλισμένα για να αντιμετωπίσουν την απειλή από αυτόνομα σμήνη drones. Αυτή η σύμβαση με την RCCTO παρέχει νέες δυνατότητες για την καταπολέμηση των σμηνών UAV και των μεμονωμένων drones με τα οικονομικά αποδοτικά, αναβαθμίσιμα, αρθρωτά συστήματα Leonidas”, δήλωσε ο Ken Bedingfield, Διευθύνων Σύμβουλος της Epirus.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ