Δευτέρα 06/05/2024

Τουρκικά στρατιωτικά αεροσκάφη Airbus A400 έφυγαν από την Ουκρανία

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Δύο στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη Airbus A400 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας απεγκλωβίστηκαν από την Ουκρανία

Αυτό έγινε γνωστό αρχικά από τις υπηρεσίες παρακολούθησης αεροσκαφών Flightradar24 και radarbox.com και έπειτα από το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας.

“Δύο αεροπλάνα μας A400M, που στείλαμε στην Ουκρανία για να παράσχουν ανθρωπιστική βοήθεια και να εκκενώσουν τους πολίτες μας και που παρέμειναν στο αεροδρόμιο Μπορισπίλ μετά το κλείσιμο του εναέριου χώρου, ξεκίνησαν την επιστροφή τους στην αεροπορική βάση Kayseri”, ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας στο Twitter.

Τα δύο μεταγωγικά αεροσκάφη Airbus A400 της Τουρκίας (18-0093 και 17-0080) είχαν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Μπορισπίλ (Boryspil)της Ουκρανίας γύρω στα μεσάνυχτα της 24ης Φεβρουαρίου 2022.

Ωστόσο, λόγω της ρωσικής εισβολής που ξεκίνησε αργότερα εκείνη την ημέρα και του κλεισίματος του εναέριου χώρου της Ουκρανίας, τα δύο στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη είχαν εγκλωβιστεί στο ουκρανικό αεροδρόμιο Μπορισπίλ. Οι Τούρκοι πιλότοι είχαν βρει καταφύγιο στην τουρκική πρεσβεία στο Κίεβο.

Τον Αύγουστο, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ έκανε μια δήλωση για τα αεροπλάνα και σημείωσε ότι τα πληρώματα που θα επιστρέψουν τα A400 στην Τουρκία είναι έτοιμα στο Κίεβο.

“Τα αεροπλάνα μας υποβλήθηκαν σε πλήρη συντήρηση. Ευχαριστούμε την Ουκρανία γι’ αυτό. Διατήρησαν επίσης τα αεροπλάνα μας όσο το δυνατόν πιο ασφαλή στο αεροδρόμιο Μπορισπίλ”, είχε πει ο Ακάρ στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Όμως, όπως μπορούμε να δούμε, το πρόβλημα λύθηκε μόλις τώρα.

Δείτε το βίντεο με το στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος A400M της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας να απογειώνεται από την Ουκρανία:

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ