Σάββατο 27/04/2024

Σουδάν: Χτυπήθηκε τουρκικό C-130 σε αεροδρόμιο

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Χτυπήθηκε τουρκικό C-130 σε επιχείρηση εκκένωσης Τούρκων από το Σουδάν.

Αυτό ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας σε ανάρτησή του στα social media σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν τραυματίες.

“Πυρά από ελαφρύ οπλισμό έπληξαν το αεροσκάφος C-130, το οποίο πήγαινε στην αεροπορική βάση Wadi Seidna για την αποστολή εκκένωσης των πολιτών μας που είχαν εγκλωβιστεί στο Σουδάν, όπου συνεχίζονται οι συγκρούσεις.”, αναφέρει το τουρκικό ΥΠΑΜ.

“Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια. Αν και δεν υπάρχουν τραυματισμοί στο προσωπικό μας, γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι στο αεροσκάφος”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Η αεροπορική βάση Wadi Seidna (Ουάντι Σεγίντνα) είναι ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο 22 χιλιόμετρα βόρεια του Χαρτούμ στο Σουδάν. Λόγω της πρόσφατης σύγκρουσης στο Σουδάν, βρίσκεται επί του παρόντος υπό τον έλεγχο της Βασιλικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου με την σύμφωνη γνώμη της σουδανικής κυβέρνησης.

Τονίζεται ότι στην Αεροπορική Βάση Wadi Seidna βόρεια του Χαρτούμ βρισκόταν και το ελληνικό C-130 με προσωπικό Ειδικών Επιχειρήσεων της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ, το οποίο επέστρεψε χθες (27/4) στην Ελλάδα.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ