Παρασκευή 19/04/2024

Ιταλός μαφιόζος συνελήφθη στην Ισπανία από φωτογραφία Google Maps

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ο καταζητούμενος επί 20ετία Ιταλός μαφιόζος Gioacchino Gammino (Γιοακίνο Γκαμίνο), εντοπίστηκε στην Ισπανία χάρη σε μια φωτογραφία στους Χάρτες Google (Google Street View).

Ο Γιοακίνο Γκαμίνο εντοπίστηκε στο Galapagar (Γκαλαπαγκάρ), κοντά στη Μαδρίτη, όπου κατέφυγε μετά τη δραπέτευσή του από ιταλική φυλακή της Ρεμπίμπια στη Ρώμη το 2002. Τότε πραγματοποιούνταν στη φυλακή τα γυρίσματα της ταινίας Ics με τη Vittoria Belvedere. Πιστεύεται ότι μπορεί να είχε μπερδευτεί στη ροή των επισκεπτών που εκείνη την ημέρα ήταν ιδιαίτερα πολυάριθμοι και ελέγχονταν από δύο μόνο φύλακες λόγω των σοβαρών προβλημάτων ελλείψεων προσωπικού που καταγγέλλονταν επανειλημμένα από τα συνδικάτα.

Τα ίχνη του εντοπίστηκαν στη Γερμανία, αργότερα στη Βαρκελώνη όπου ζούσαν κάποιοι συγγενείς του, μετά στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα και επίσης στην Τενερίφη. Τελικά διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν στην πόλη Γκαλαπαγκάρ της Μαδρίτης, όπου ζούσε εδώ και χρόνια διατηρώντας διάφορες επιχειρήσεις. Ο δραπέτης χρησιμοποιούσε επί σειρά ετών την ταυτότητα ενός ατόμου του στενού του κύκλου του, που διαμένει στην Ιταλία και στο παρελθόν είχε καταγγείλει την κλοπή των προσωπικών του εγγράφων.

Ο καταζητούμενος Ιταλός μαφιόζος με νέα ταυτότητα πλέον, έκανε στην Ισπανία νέα δουλειά ως εστιάτορας και μανάβης.

Από το μανάβικο El Huerto de Manu (Ο Κήπος του Μανού), οι ερευνητές κατάφεραν να εντοπίσουν το εστιατόριο La Cocina de Manu (Η Κουζίνα του Μανού), το οποίο έκλεισε το 2014 πλην όμως η σελίδα του εστιατορίου στο Facebook ήταν ενεργή.

Στη σελίδα του εστιατορίου υπήρχε μια φωτογραφία ενός από τους σεφ, κάποιου Manuel, ο οποίος ήταν στην πραγματικότητα ο Γκαμίνο. Το στοιχείο που οδήγησε την Ιταλική Αστυνομία στην ταυτοποίηση του, ήταν η χαρακτηριστική ουλή στην αριστερή πλευρά του πηγουνιού που είχε ο Ιταλός μαφιόζος.

Κατά τη σύλληψή του, ο Ιταλός μαφιόζος φέρεται να είπε στην αστυνομία: “Πώς με βρήκατε; Δεν έχω καν τηλεφωνήσει στην οικογένειά μου εδώ και 10 χρόνια!”

Νωρίτερα γράψαμε γιατί είναι σημαντικά τα OPSEC και PERSEC στην καθημερινή ζωή

Η σύλληψη του Γιοακίνο Γκαμίνο είναι το αποτέλεσμα μακράς έρευνας που διενεργείται από τη Μονάδα Ναρκωτικών και Οργανωμένου Εγκλήματος (UDYCO) της Ισπανικής Αστυνομίας από το 2017 στο πλαίσιο του δικτύου ENFAST -European Network of Fugitive Active Search Teams μαζί με τις πληροφορίες που παρέχονταν από την Ιταλική Διεύθυνση Ερευνών κατά της Μαφίας.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ