Πέμπτη 02/05/2024

Βρετανία: Γυναίκα για πρώτη φορά επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών GCHQ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια της MI5 θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα κατέχει την κορυφαία θέση στο GCHQ της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας Τζέιμς Κλέβερλι (James Cleverly) ανακοίνωσε σήμερα ότι η Anne Keast-Butler διορίστηκε Διευθύντρια της GCHQ, με τη σύμφωνη γνώμη του Πρωθυπουργού.

Το Κυβερνητικό Αρχηγείο Επικοινωνιών (Government Communications Headquarters), κοινώς γνωστό ως GCHQ , είναι υπεύθυνο για την παροχή πληροφοριών και διασφάλισης πληροφοριών για την Κυβέρνηση και τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Αν Κιστ Μπάτλερ υπηρετεί επί του παρόντος ως Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια της MI5 και θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα κατέχει την κορυφαία θέση στο GCHQ. Θα διαδεχθεί τον σερ Τζέρεμι Φλέμινγκ, ο οποίος τον Ιανουάριο ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί μετά από έξι χρόνια υπηρεσίας ως Διευθυντής. Η Anne Keast-Butler θα αναλάβει καθήκοντα τον Μάιο.

Ανακοινώνοντας το διορισμό της, ο Υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι είπε:

“Η Αν Κιστ Μπάτλερ έχει ένα εντυπωσιακό ιστορικό στην καρδιά του δικτύου εθνικής ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου, βοηθώντας στην αντιμετώπιση των απειλών που προέρχονται από τρομοκράτες, εγκληματίες στον κυβερνοχώρο και κακόβουλες ξένες δυνάμεις. Είναι η ιδανική υποψήφια για να ηγηθεί της GCHQ και θα χρησιμοποιήσει την τεράστια εμπειρία της για να κρατήσει το βρετανικό κοινό ασφαλές.”

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Sir Τιμ Μπάροου (Tim Barrow) είπε:

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω το διορισμό της Αν Κιστ Μπάτλερ στη Διευθύντρια του GCHQ. Η Anne ήταν η εξαιρετική υποψήφια σε έναν ταλαντούχο τομέα. Φέρνει πληθώρα εμπειριών από όλη την κοινότητα εθνικής ασφάλειας, έχει το όραμα να μεταφέρει το GCHQ στο μέλλον και θα διασφαλίσει ότι θα συνεχίσει το ζωτικής σημασίας έργο του για την προστασία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η νέα Διευθύντρια του GCHQ, Αν Κιστ Μπάτλερ (Anne Keast-Butler) είπε:

“Είμαι στην ευχάριστη θέση να διοριστώ ως 17ος Διευθυντής GCHQ. Η αποστολή της GCHQ να κρατήσει το Ηνωμένο Βασίλειο ασφαλές είναι τόσο εμπνευσμένη σήμερα όσο ήταν όταν ιδρύθηκε πριν από περισσότερα από 100 χρόνια, λειτουργώντας στην καρδιά του Ηνωμένου Βασιλείου και της ανταπόκρισης των συμμάχων μας σε μερικά από τα πιο προκλητικά ζητήματα της εποχής μας. Μόλις τον τελευταίο χρόνο η GCHQ συνέβαλε ζωτικής σημασίας πληροφορίες για τη διαμόρφωση της απάντησης της Δύσης στην παράνομη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, βοήθησε να διαταραχθούν τρομοκρατικές συνωμοσίες και εργάστηκε ακούραστα για να αντιμετωπίσει τη συνεχιζόμενη απειλή του ransomware, ο αντίκτυπος του οποίου κοστίζει ακριβά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Είχα το προνόμιο να εργαστώ στο GCHQ πριν από μερικά χρόνια, οπότε ξέρω ότι γίνομαι και πάλι μέλος μιας παγκόσμιας κλάσης ομάδας ανθρώπων από διαφορετικά υπόβαθρα με ευρύ φάσμα δεξιοτήτων, που μοιράζονται μια μοναδική εστίαση στο να κάνουμε τη χώρα μας ασφαλέστερη και ασφαλέστερη και πιο ευημερούσα. Είμαι παθιασμένη να συνεχίσω να διασφαλίζω ότι η GCHQ είναι ένας οργανισμός όπου όλοι μπορούν να αποδώσουν στο μέγιστο.

Είμαι τόσο ευγνώμων για το όραμα και την αφοσίωση που έδειξε ο Sir Jeremy Fleming κατά τη διάρκεια της θητείας του και τους τρόπους με τους οποίους η GCHQ μεταμορφώθηκε υπό την ηγεσία του. Ανυπομονώ να χτίσω πάνω σε αυτό τους μήνες και τα επόμενα χρόνια. Ανυπομονώ να ξεκινήσω.”

Βιογραφία της Anne Keast-Butler

Ως Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια, η Αν Κιστ Μπάτλερ είναι υπεύθυνη για το επιχειρησιακό, ερευνητικό και προστατευτικό έργο της MI5. Αυτό περιελάμβανε την προετοιμασία της MI5 και των συμμάχων για την απάντηση στην παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Αμέσως πριν από αυτόν τον ρόλο, ήταν Γενική Διευθύντρια Στρατηγικής, με ευθύνη για όλες τις λειτουργίες που επιτρέπουν την υποστήριξη των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων της MI5.

Πριν από αυτό, είχε αποσπαστεί δύο χρόνια στο GCHQ ως επικεφαλής του τμήματος Αντιτρομοκρατίας και Σοβαρού Οργανωμένου Εγκλήματος (Head of Counter Terrorism and Serious Organised Crime) και επίσης πέρασε μέρος της τελευταίας δεκαετίας σε απόσπαση στο Whitehall. Ενώ ήταν εκεί, βοήθησε στην έναρξη του Εθνικού Προγράμματος Κυβερνοασφάλειας. Κατά τη διάρκεια των τριάντα χρόνων στον τομέα της εθνικής ασφάλειας, κατείχε αρκετούς βασικούς επιχειρησιακούς ρόλους στην MI5.

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ