Παρασκευή 03/05/2024

Δένδιας: Μπορούμε να διδαχθούμε πολλά από το Ηνωμένο Βασίλειο

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

“Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένας γνωστός, αξιόπιστος πάροχος ασφάλειας και μπορούμε να διδαχθούμε πολλά, ιδιαίτερα από τον μηχανισμό που έχει, απορρόφησης των διδαγμάτων από τον πόλεμο στην Ουκρανία.”

Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας παραβρέθηκε στις εργασίες του Ελληνο-Βρετανικού Συμποσίου 2023, με θέμα “Ενεργειακή Ασφάλεια και Βιωσιμότητα στην Ευρώπη” και επισκέφθηκε το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου είχε συνάντηση εργασίας με τον ομόλογό του, Γκραντ Σαπς.

Μετά τη συνάντηση ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας δήλωσε για την επίσκεψή του στο Λονδίνο:

“Είχα κατ’ αρχάς σήμερα την ευκαιρία να απευθυνθώ στο Ελληνο-Βρετανικό Συμπόσιο, παρουσία επίσης του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστου Στυλιανίδη, και να μιλήσω για τις ελληνικές στρατηγικές επιλογές στον τομέα της ενέργειας. Στο γεγονός δηλαδή ότι η Ελλάδα έχει καταστεί ένας αξιόπιστος ενεργειακός κόμβος για τον εφοδιασμό όχι μόνο των Βαλκανίων αλλά και της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης.

Αμέσως μετά συναντήθηκα με τον Βρετανό ομόλογό μου, τον κ. Shapps, με τον οποίο είχαμε μία μακρά συνομιλία, κατ’ αρχάς για την κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά την εγκληματική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ. Κάναμε μια αμοιβαία ανάγνωση της σημερινής πραγματικότητας και επίσης συμφωνήσαμε για τη διαρκή ανταλλαγή πληροφοριών και απόψεων κατά την εξέλιξη αυτής της κατάστασης.

Από εκεί και πέρα, συζητήσαμε για την κατάσταση στην Ουκρανία, για τη στενή συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών μας και για την προσπάθεια να δημιουργήσουμε από κοινού ένα οικοσύστημα καινοτομίας, ώστε να ενισχυθεί η ελληνική αμυντική βιομηχανία και να υπάρχει μία στενότερη συνεργασία της με το ανάλογο οικοσύστημα της του Ηνωμένου Βασιλείου.

Προσβλέπω σε μία πάρα πολύ στενή συνεργασία με το Ηνωμένο Βασίλειο. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένας γνωστός, αξιόπιστος πάροχος ασφάλειας και νομίζω ότι μπορούμε να διδαχθούμε πολλά, ιδιαίτερα από τον μηχανισμό που έχει, απορρόφησης των διδαγμάτων από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ