Δευτέρα 29/04/2024

Google: Το τέλος του password – Τι είναι τα Passkeys

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Η Google κάνει ένα σημαντικό βήμα προς ένα “μέλλον χωρίς κωδικό πρόσβασης” με τα Passkeys.

Αυτό ανακοίνωσε η Google στην Παγκόσμια Ημέρα Κωδικών Πρόσβασης (World Password Day). Η Παγκόσμια Ημέρα Κωδικών Πρόσβασης “πέφτει” την πρώτη Πέμπτη κάθε Μαΐου.

Τι είναι τα Passkeys;

Τα Passkeys (κλειδιά πρόσβασης) είναι ένας νέος τρόπος σύνδεσης σε εφαρμογές και ιστότοπους. Σύμφωνα με την Google “είναι και πιο εύχρηστα και πιο ασφαλή από τους κωδικούς πρόσβασης, επομένως οι χρήστες δεν χρειάζεται πλέον να βασίζονται στα ονόματα των κατοικίδιων ζώων, στα γενέθλια ή στον περίφημο password123”.

Τα Passkeys επιτρέπουν στους χρήστες να συνδέονται σε εφαρμογές και ιστότοπους με τον ίδιο τρόπο που ξεκλειδώνουν τις συσκευές τους: με δακτυλικό αποτύπωμα, σάρωση προσώπου ή PIN κλειδώματος οθόνης, σημειώνει η Google και προσθέτει ότι “σε αντίθεση με τους κωδικούς πρόσβασης, τα κλειδιά πρόσβασης είναι ανθεκτικά σε διαδικτυακές επιθέσεις όπως το phishing, καθιστώντας τα πιο ασφαλή από πράγματα όπως οι κωδικοί μιας χρήσης SMS (SMS OTP).

Από σήμερα 4 Μαΐου 2023, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Κωδικού πρόσβασης, η Google ξεκίνησε να διαθέτει υποστήριξη για Passkeys σε όλους τους Λογαριασμούς Google σε όλες τις πλατφόρμες.

Φυσικά, όπως κάθε νέα αρχή, η αλλαγή σε κωδικούς πρόσβασης θα πάρει χρόνο. Γι’ αυτό οι κωδικοί πρόσβασης και η επαλήθευση σε 2 βήματα (2SV: 2-Step verification) θα εξακολουθούν να λειτουργούν για τους Λογαριασμούς Google.

Μπορείτε να τα δοκιμάσετε στο g.co/passkeys

“Ίσως μέχρι την Παγκόσμια Ημέρα Κωδικών Πρόσβασης 2024, να μην χρειάζεται καν να χρησιμοποιήσετε τον κωδικό πρόσβασής σας, πόσο μάλλον να τον θυμάστε!”, καταλήγει η Google.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ