Σάββατο 27/04/2024

Google: Έγινε 25 ετών η εταιρεία, συνώνυμο της διαδικτυακής αναζήτησης

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

25 ετών έγινε η εταιρεία Google που το όνομά της έγινε συνώνυμο της διαδικτυακής αναζήτησης

Google it, λένε οι ξένοι, “γκουκλαρέ το”, “γκουγκλάρω” οι Έλληνες.

“Στα γενέθλια της Google, γιορτάζουμε με ένα ειδικό Doodle και μερικές εκπλήξεις στην Αναζήτηση και ευχαριστούμε τους χρήστες μας για τις ερωτήσεις που μας οδήγησαν μπροστά”, αναφέρει ο παγκόσμιος κολοσσός διαδικτυακών υπηρεσιών.

Όπως έγραψε ο CEO της Google, Σούνταρ Πιχάι (Sundar Pichai), νωρίτερα αυτόν τον μήνα, είναι τεράστιο προνόμιο να φτάσουμε σε αυτό το ορόσημο, και δεν το έχουμε κάνει μόνοι μας. Μπορεί να είμαστε μια εταιρεία τεχνολογίας, αλλά η Google είναι αυτό που είναι σήμερα λόγω των ανθρώπων: των υπαλλήλων μας, των συνεργατών μας και, κυρίως, όλων των ανθρώπων που χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας.

Το Doodle της Google για τα 25α γενέθλια της μηχανής αναζήτησης. Εικόνα: Google
Το Doodle της Google για τα 25α γενέθλια της μηχανής αναζήτησης. Εικόνα: Google

Από μοίρα ή τύχη, οι διδακτορικοί φοιτητές Sergey Brin και Larry Page συναντήθηκαν στο πρόγραμμα επιστήμης υπολογιστών του Πανεπιστημίου Stanford στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Γρήγορα έμαθαν ότι μοιράζονταν ένα παρόμοιο όραμα: να κάνουν τον Παγκόσμιο Ιστό πιο προσβάσιμο.

Οι δυο τους εργάστηκαν ακούραστα για να αναπτύξουν ένα πρωτότυπο για μια καλύτερη μηχανή αναζήτησης. Καθώς έκαναν σημαντική πρόοδο στο έργο, μετέφεραν τη λειτουργία στο πρώτο γραφείο της Google, ένα νοικιασμένο γκαράζ. Το 1997 καταχωρήθηκε το όνομα google.com και ένα έτος στις 27 Σεπτεμβρίου 1998 γεννήθηκε επίσημα η Google Inc.

Πολλά έχουν αλλάξει από το 1998, συμπεριλαμβανομένου του λογότυπου της εταιρείας Google, όπως φαίνεται στο σημερινό Doodle, αλλά η αποστολή παρέμεινε η ίδια: να οργανώσει τις πληροφορίες του κόσμου και να τις κάνει παγκοσμίως προσβάσιμες και χρήσιμες.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ