Κυριακή 12/05/2024

Οι Διοικητές Υποβρυχίων ΝΑΤΟ στην Αθήνα για την σύσκεψη SCC 21

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Η Σύσκεψη Διοικητών Υποβρυχίων του ΝΑΤΟ (Submarine Commanders Conference – SCC 21) διεξήχθη στη Λέσχη Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ), στην Αθήνα από 20 έως 22 Σεπτεμβρίου 2021.

Οι Διοικητές Υποβρυχίων ΝΑΤΟ στην Αθήνα για την σύσκεψη SCC 21
Οι Διοικητές Υποβρυχίων ΝΑΤΟ στην Αθήνα για την σύσκεψη SCC 21. Φωτογραφίες: ΓΕΝ

Submarine Commanders Conference – SCC 21

Η SCC συγκαλείται σε ετήσια βάση, ενώ η διεξαγωγή της αναλαμβάνεται από ένα εκ των κρατών-μελών της Συμμαχίας που διαθέτει στόλο Υποβρυχίων. Τη διοργάνωση της SCC 21 ανέλαβε η Διοίκηση Υποβρυχίων του ΠΝ.

Οι Διοικητές Υποβρυχίων ΝΑΤΟ στην Αθήνα για την σύσκεψη SCC 21

Της σύσκεψης προήδρευσε ο Διοικητής Υποβρυχίων του ΝΑΤΟ Rear Admiral Stephen Mack USN ενώ την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Υπαρχηγός του Αρχηγείου Στόλου, Υποναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ. Συνολικά συμμετείχαν Διοικητές και Επιτελείς και από τις 13 χώρες του ΝΑΤΟ που διαθέτουν στόλο Υποβρυχίων καθώς και επιτελείς από τη Διοίκηση Υποβρυχίων του ΝΑΤΟ (COMSUBNATO) και το Αρχηγείο Στόλου.

Οι Διοικητές Υποβρυχίων ΝΑΤΟ στην Αθήνα για την σύσκεψη SCC 21

Κατά τη διάρκεια της συνόδου συζητήθηκαν θέματα ενδιαφέροντος της κοινότητας των υποβρυχίων, θέματα ασφαλείας, μελλοντικές προκλήσεις αλλά και επικείμενες απειλές στην περιοχή ευθύνης της συμμαχίας.

Επίσημη Επίσκεψη Διοικητού Υποβρυχίων ΝΑΤΟ (COMSUBNATO) στο ΓΕΝ και στο ΑΣ

Την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021, σε συνέχεια της συμμετοχής του στη Σύσκεψη Διοικητών Υποβρυχίων 2021 του ΝΑΤΟ που φιλοξενήθηκε στην Αθήνα, o Διοικητής Υποβρυχίων του ΝΑΤΟ (COMSUBNATO) Rear Admiral Stephen Mack USN, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και στο Αρχηγείο Στόλου στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Κατά την επίσκεψή του στο ΓΕΝ τον υποδέχθηκε ο Υπαρχηγός ΓΕΝ Υποναύαρχος Γεώργιος Καμπουράκης ΠΝ, ενώ ενημερώθηκε από επιτελείς για τις επιχειρησιακές δραστηριότητες των μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού.

Στο Αρχηγείο Στόλου επισκέφθηκε τον ΑΣ, Αντιναύαρχο Παναγιώτη Λυμπέρη ΠΝ όπου συζητηθήκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συνεργασίας και συμμετοχής Ελληνικών Υ/Β σε αποστολές του ΝΑΤΟ.

Επιπρόσθετα, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Διοίκησης και της Σχολής Υποβρυχίων ενώ επιβιβάσθηκε στο Υ/Β «ΚΑΤΣΩΝΗΣ», στο πλαίσιο άσκησης “ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ”. Κατά την εν λόγω άσκηση πραγματοποιήθηκε βολή Τ/Λ γυμνασίων SUT κατά στόχου επιφανείας.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ