Παρασκευή 29/03/2024

Σαν Σήμερα 22 Σεπτεμβρίου

Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 22 Σεπτεμβρίου.

Ιστορικά Γεγονότα από το Ιστορικό Επετειολόγιο και την Στρατιωτική Ιστορία της Ελλάδας.

-Διαφήμιση-

Το 1818 οι Αρχηγοί της Φιλικής Εταιρείας υπογράφουν στην Κωνσταντινούπολη κοινή συμφωνία για μεγαλύτερη δραστηριοποίηση της Εταιρείας και την ανάθεση της ηγεσίας της στον Ιωάννη Καποδίστρια.

Το 1827 Μανιάτες και Μεσσήνιοι αρνήθηκαν να προσκυνήσουν τον Ιμπραήμ, σύμφωνα με την εγκύκλιο του Κεχαγιάμπεη, με αποτέλεσμα οι Αιγύπτιοι να προβούν σταδιακά στην ερήμωση της Μεσσηνίας και τη γενοκτονία των Πελοποννησίων.

Το 1912 υπογράφεται στη Σόφια στρατιωτική σύμβαση μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας, για την παροχή αμοιβαίας βοήθειας σε περίπτωση επίθεσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Το 1915 αρχίζει η αποβίβαση των Συμμάχων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Οι πρώτες μονάδες που αποβιβάστηκαν ήταν η 10η Βρετανική Μεραρχία και η 156η Γαλλική Μεραρχία.

-Διαφήμιση-

Το 1942 ανατινάζεται στην Αθήνα το κτήριο που στεγάζονταν τα γραφεία της φιλοαξονικής οργάνωσης ΕΣΠΟ (Εθνικο-Σοσιαλιστική Πατριωτική Οργάνωση) από τη μυστική οργάνωση αντίστασης ΠΕΑΝ (Πανελλήνια Ένωση Αγωνιζομένων Νέων), με αποτέλεσμα το θάνατο 84 Γερμανών και 27 μελών της ΕΣΠΟ. Συνέπεια του γεγονότος αυτού είναι η διάλυση της προδοτικής οργάνωσης, σκοπός της οποίας ήταν η συγκρότηση Λεγεώνας Ελλήνων Εθελοντών για την ενίσχυση των γερμανικών δυνάμεων.

-Διαφήμιση-
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ TEMU 100€ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ
Ακολουθήστε μας
AMYNA Network
Ειδήσεις