Σαν Σήμερα 22 Σεπτεμβρίου στην Στρατιωτική Ιστορία της Ελλάδας

Ημερομηνία:

- Διαφήμιση -

Ιστορικά Γεγονότα από το Ιστορικό Επετειολόγιο και την Στρατιωτική Ιστορία της Ελλάδας. Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 22 Σεπτεμβρίου.

1818: Φιλική Εταιρεία

Οι Αρχηγοί της Φιλικής Εταιρείας υπογράφουν στην Κωνσταντινούπολη κοινή συμφωνία για μεγαλύτερη δραστηριοποίηση της Εταιρείας και την ανάθεση της ηγεσίας της στον Ιωάννη Καποδίστρια.

Το 1827 Μανιάτες και Μεσσήνιοι αρνήθηκαν να προσκυνήσουν τον Ιμπραήμ, σύμφωνα με την εγκύκλιο του Κεχαγιάμπεη, με αποτέλεσμα οι Αιγύπτιοι να προβούν σταδιακά στην ερήμωση της Μεσσηνίας και τη γενοκτονία των Πελοποννησίων.

Υπογράφεται στη Σόφια το 1912 στρατιωτική σύμβαση μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας, για την παροχή αμοιβαίας βοήθειας σε περίπτωση επίθεσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

- Διαφήμιση -

Αρχίζει η ουσιαστική αποβίβαση των Συμμάχων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης σαν σήμερα το 1915. Οι πρώτες μονάδες που αποβιβάστηκαν ήταν η 10η Βρετανική Μεραρχία και η 156η Γαλλική Μεραρχία.

Ανατινάζεται σαν σήμερα 22 Σεπτεμβρίου. 1942 στην Αθήνα το κτήριο που στεγάζονταν τα γραφεία της φιλοαξονικής οργάνωσης ΕΣΠΟ (Εθνικο-Σοσιαλιστική Πατριωτική Οργάνωση) από τη μυστική οργάνωση αντίστασης ΠΕΑΝ (Πανελλήνια Ένωση Αγωνιζομένων Νέων), με αποτέλεσμα το θάνατο 84 Γερμανών και 27 μελών της ΕΣΠΟ.

Συνέπεια του γεγονότος αυτού είναι η διάλυση της προδοτικής οργάνωσης, σκοπός της οποίας ήταν η συγκρότηση Λεγεώνας Ελλήνων Εθελοντών για την ενίσχυση των γερμανικών δυνάμεων.

1991: Ειρηνευτικές Αποστολές

- Διαφήμιση -

Στην Αποστολή του ΟΗΕ στη Δυτική Σαχάρα (UN Mission for the Referendum in Western Sahara – MINURSO), η χώρα θα συμμετέχει από τις 22 Σεπτεμβρίου 1991 με ένα στέλεχος.

- Διαφήμιση -

Ακολουθήστε την ΑΜΥΝΑ

❯ Διαβάστε επίσης
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -