Σάββατο 27/04/2024

Στην Αρμενία ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Χαρδαλιάς: Ιερό χρέος να μην ξεχάσουμε ποτέ την Γενοκτονία!

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Στην Αρμενία ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Χαρδαλιάς συναντήθηκε με τον Υπουργό Άμυνας Σούρεν Παπικιάν.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Δημοκρατία της Αρμενίας.

Κατά τη συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας Σούρεν Παπικιάν (Suren Papikyan), σήμερα 2 Ιουνίου 2022, επιβεβαιώθηκαν οι παραδοσιακά εξαιρετικές διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, οι οποίες βασίζονται σε μακροχρόνιους, ισχυρούς ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς.

Τονίστηκε η από κοινού πρόθεση για συνέχεια αξιοποίησης αυτών των δεσμών και συζητήθηκαν θέματα για την περαιτέρω αναβάθμιση της διακρατικής συνεργασίας σε τομείς όπως η αμυντική βιομηχανία, η στρατιωτική εκπαίδευση και η τεχνολογία.

Παράλληλα, ανταλλάγησαν απόψεις για τις προκλήσεις και τις απειλές στον τομέα της Ασφάλειας στην Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε την έδρα του Πατριαρχείου Αρμενίας, όπου είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Αρμενίας, Καθολικό Πατριάρχη Απάντων των Αρμενίων Karekin ΙΙ.

Νωρίτερα, ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Χαρδαλιάς κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Γενοκτονίας των Αρμενίων, σε ένδειξη τιμής και μνήμης στα θύματα, ενώ ακολούθησε ενημέρωση και περιήγηση στο ομώνυμο Μουσείο.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κατά την επίσκεψή του στο Μνημείο, επισήμανε:

«Ενωμένα με δεσμούς αδελφοσύνης, τα σπουδαία μας Έθνη συνεχίζουν την ιστορική τους διαδρομή με ένα κοινό, ιερό χρέος: να μην ξεχάσουμε ποτέ!».

Ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Χαρδαλιάς στο Μνημείο Γενοκτονίας των Αρμενίων, στην Αρμενία
Ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Χαρδαλιάς στο Μνημείο Γενοκτονίας των Αρμενίων, στην Αρμενία

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ