Κυριακή 28/04/2024

ΓΕΣ: Τα UAV PATROLLER που παίρνει ο ΣΞ είδε ο Αρχηγός στη Γαλλία

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ο Αρχηγός ΓΕΣ υπέγραψε πρόθεσης συνεργασίας με την Γαλλία για ανάπτυξη και χρήση UAV PATROLLER.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή το Γενικό Επιτελείου Στρατού – ΓΕΣ σχετικά με την επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΣ στη Γαλλία.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης πραγματοποίησε στις 9 Ιανουαρίου 2024, επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία, κατόπιν πρόσκλησης του Αρχηγού του Χερσαίου Στρατού της Γαλλίας (Armée-de-Terre) General Pierre Schill.

Ο Αρχηγός ΓΕΣ είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του, με τον οποίο αντάλλαξε απόψεις σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα και διαπιστώθηκε η κοινή πρόθεση για ακόμη μεγαλύτερη ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Στο πλαίσιο των συνομιλιών, έλαβε χώρα η υπογραφή κειμένου κοινής πρόθεσης συνεργασίας με σκοπό την ανάπτυξη και χρήση των Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (ΜΕΑ) PATROLLER.

Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος (ΜΕΑ) UAV που χρησιμοποιεί ο Στρατός της Γαλλίας. Εικόνα: Γενικό Επιτελείου Στρατού - ΓΕΣ
Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος (ΜΕΑ) UAV που χρησιμοποιεί ο Στρατός της Γαλλίας. Εικόνα: Γενικό Επιτελείου Στρατού – ΓΕΣ

Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Ιουνίου 2023 η Safran Electronics & Defense ανακοίνωσε την προμήθεια από τον Στρατό Ξηράς τεσσάρων συστημάτων Patroller. Η σύμβαση είναι ύψους γύρω στα 55 εκατομμύρια ευρώ και η παράδοση των συστημάτων αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2026.

Το Patroller είναι ένα γαλλικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος μεσαίου υψομέτρου μεγάλης αντοχής που αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε από τη Safran Electronics & Defense. Σε αντίθεση με τα υπάρχοντα συστήματα που χρειάζονται καταπέλτη για να βρεθούν στον αέρα, τα Patroller διαθέτουν αναδιπλούμενα ενισχυμένα σκέλη και μπορούν να απογειωθούν ακόμη και από πρόχειρους αεροδιαδρόμους μήκους 250 μέτρων.

Τον Φεβρουάριο του 2023, το Patroller έγινε το πρώτο τακτικό σύστημα drone που πιστοποιήθηκε επίσημα με το πρότυπο αξιοπλοΐας του ΝΑΤΟ STANAG 4671, που ισχύει για drones σταθερής πτέρυγας βάρους άνω των 150 κιλών. Αυτή η πιστοποίηση αποτελεί ζωτική προϋπόθεση για αποστολές προστασίας και εσωτερικής ασφάλειας.

Στη συνέχεια, οι δύο Αρχηγοί πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Εργοστάσιο Βάσης του Γαλλικού Στρατού «Section Technique de l’ Armée de Terre», όπου ενημερώθηκε για την αποστολή, τις δραστηριότητες και τις καινοτομίες και περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ