Τετάρτη 15/05/2024

Τελείωσε η “οργή του Ποσειδώνα” – Άσκηση POSEIDON’S RAGE

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Η “οργή του Ποσειδώνα”

Επιχειρησιακή συνεκπαίδευση με την επωνυμία “POSEIDON’S RAGE” διεξήγαγαν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, από 28 Μαΐου έως 11 Ιουνίου 2021.

Άσκηση POSEIDON’S RAGE

Η άσκηση “Οργή του Ποσειδώνα” αφορούσε σε εκπαίδευση σε χαμηλά ύψη, προσβολές επιγείων στόχων και στόχων επιφανείας, αφέσεις πραγματικών και εκπαιδευτικών όπλων καθώς και εναέρια μάχη και αποστολές Σύνθετων Αεροπορικών Επιχειρήσεων (Composite Air Operation – COMAO).

F-15E της 492 Fighter Squadrom στην Άσκηση POSEIDON’S RAGE (Οργή του Ποσειδώνα)

Επίσης, στο πρόγραμμα περιλαμβάνονταν αποστολές Close Air Support (CAS) σε συνεργασία με Joint Terminal Attack Controller (JTAC) δυνάμεων ΣΞ και της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, καθώς και ασκήσεις αεράμυνας (Air Defense Exercise – ADEX) με την συμμετοχή πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού.

Στην Ελλάδα τα F-15E της 492 Fighter Squadrom

Το αεροπορικό κλιμάκιο των ΗΠΑ, που συμμετείχε στην άσκηση, αποτελούνταν από προσωπικό και 14 αεροσκάφη F-15E της 492 Fighter Squadrom (FS) της US Air Forces in Europe – USAFE.

Τα F-15E της 492 FS ολοκλήρωσαν τη μεταστάθμευση τους, στο Αεροδρόμιο της Σούδας, την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021.

Οργή του Ποσειδώνα: F-15E της 492 Fighter Squadrom στην Άσκηση POSEIDON’S RAGE

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, η “POSEIDON’S RAGE” εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό για διεξαγωγή κοινών ασκήσεων με φίλες και σύμμαχες χώρες, ο αριθμός των οποίων το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Η διεξαγωγή της συνέβαλε στην επαύξηση του επιπέδου επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχουσών δυνάμεων και των 3 κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) αυξάνοντας την διαλειτουργικότητα αυτών και αποδεικνύει έμπρακτα την άριστη σχέση των δύο χωρών με την συνεχή αναβάθμιση της συνεργασίας τους σε στρατιωτικό επίπεδο.

Άσκηση POSEIDON'S RAGE
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ