Κυριακή 28/04/2024

Πολεμικό Ναυτικό: Συμμετοχή στις ασκήσεις DYNAMIC MANTA και ΑΡΙΑΔΝΗ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε στις ασκήσεις DYNAMIC MANTA και ΑΡΙΑΔΝΗ 2024.

Άσκηση ΑΡΙΑΔΝΗ 24

Η πολυεθνική Άσκηση Ναρκοπολέμου ΑΡΙΑΔΝΗ 24 διεξήχθη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Κρητικού Πελάγου από 26 Φεβρουαρίου έως 8 Μαρτίου 2024.

Στην Άσκηση συμμετείχαν μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού, μονάδες της Συμμαχικής Αντιναρκικής Δύναμης Standing NATO Mine Countermeasures Group 2 (SNMCMG2), μέσα και προσωπικό εξουδετέρωσης ναρκών της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ), αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και μέσα και προσωπικό από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, το Βέλγιο, την Ιρλανδία, τη Ρουμανία, την Βουλγαρία και από την Κροατία.

Η Άσκηση ΑΡΙΑΔΝΗ διοργανώνεται από το Πολεμικό Ναυτικό σε ετήσια βάση με σκοπό την εκπαίδευση σε αντικείμενα Ναρκοπολέμου καθώς και την προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας των συμμετεχόντων σε συμμαχικό πλαίσιο.

Άσκηση DYNAMIC MANTA 24

Στην Άσκηση του ΝΑΤΟ DYNAMIC MANTA 24, η οποία διεξήχθη από 26 Φεβρουαρίου έως 8 Μαρτίου 2024 στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Σικελίας, Ιονίου Πελάγους και της κεντρικής Μεσογείου, το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε με τη Φρεγάτα ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ μετά Ομάδας Ανορθοδόξου Πολέμου καθώς και με το Υποβρύχιο ΜΑΤΡΩΖΟΣ.

Η Άσκηση DYNAMIC MANTA, διεξάγεται υπό το ΝΑΤΟ σε ετήσια βάση, με σκοπό την εκπαίδευση των συμμετεχόντων στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο υπό ρεαλιστικές συνθήκες, σε σύνθετα επιχειρησιακά σενάρια και περιβάλλον πολλαπλής απειλής. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν αντικείμενα ειδικών επιχειρήσεων στο πλαίσιο της προαγωγής του επιπέδου της συνεργασίας των μονάδων NATO.

Στην Άσκηση συμμετείχαν πλοία, υποβρύχια, ελικόπτερα, αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και προσωπικό, από Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ισπανία, Ιταλία, Καναδά, Τουρκία καθώς και μονάδες της Συμμαχικής Ναυτικής Δύναμης Standing NΑΤΟ Maritime Group 2 (SNMG2).

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ