Σάββατο 27/04/2024

Κύπρος: Νέα ελικόπτερα Airbus H145M για την Εθνική Φρουρά

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Η Εθνική Φρουρά εξοπλίζεται με νέα σύγχρονα ελικόπτερα Airbus H145M.

“Η συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα σε συνδυασμό με την αναθεωρητική τάση της Τουρκίας και την συνεχιζόμενη κατοχή δεν μας αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού. Οφείλουμε να έχουμε ισχυρή αποτρεπτική δυνατότητα για την άμυνα και ασφάλεια της χώρας μας και των πολιτών μας” είπε ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου Χαράλαμπος Πετρίδης.

“Η απόκτηση των μαχητικών ελικοπτέρων, τύπου H145Μ, εμβαθύνει την εταιρική μας συνεργασία με τη Γαλλία και αποτελεί την αρχή ενός νέου κεφαλαίου στην ιστορική και μακροχρόνια σχέση μας στον τομέα της άμυνας και ασφάλειας”, πρόσθεσε.

Το ελαφρύ επιθετικό ελικόπτερο H145M της εταιρείας Airbus Helicopters. Φωτογραφία: airbus.com
Το ελαφρύ επιθετικό ελικόπτερο H145M της εταιρείας Airbus Helicopters. Φωτογραφία: airbus.com

Επιθετικά Ελικόπτερα H145M για την Εθνική Φρουρά

Η Εθνική Φρουρά πρόκειται να αποκτήσει 6+6 ελικοπτέρα H145M, τα οποία θα αντικαταστήσουν τα ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα Mi-35.

Η υπογραφή της Συμφωνίας για Προμήθεια 6 Ελαφρών Επιθετικών Ελικοπτέρων H145Μ της εταιρείας Airbus Helicopters, με δικαίωμα εξάσκησης προαίρεσης για απόκτηση ακόμη 6, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου στις 24 Ιουνίου 2022.

Το ελαφρύ επιθετικό ελικόπτερο H145M είναι ικανό να επιχειρεί σε απαιτητικό περιβάλλον ημέρα και νύχτα, θα ενισχύσει τις δυνατότητες της Εθνικής Φρουράς για ταχεία αντίδραση, εκπομπή μαζικών πυρών, προσβολή στόχων με ακρίβεια και εκτέλεση αποστολών εγγύς υποστήριξης και συλλογής πληροφοριών.

Το H145M βρίσκεται ήδη σε υπηρεσία στην Ουγγαρία (20), τη Γερμανία (15), τη Σερβία (9), την Ταϊλάνδη (5) και το Λουξεμβούργο (2). Ο στρατός των ΗΠΑ διαχειρίζεται ένα στόλο με περισσότερα από 460 πολιτικά ελικόπτερα της οικογένειας H145 με το όνομα UH-72 Lakota.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ