Παρασκευή 29/03/2024

Σαν Σήμερα 24 Ιουνίου

Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 24 Ιουνίου.

Ιστορικά Γεγονότα από το Ιστορικό Επετειολόγιο και την Στρατιωτική Ιστορία της Ελλάδας.

-Διαφήμιση-

Το 1827 δύναμη από 6.000 Τουρκοαιγυπτίους υπό τον Ιμπραήμ επιτίθεται εναντίον της Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου των Καλαβρύτων, όπου βρίσκονται οι «απροσκύνητοι» της περιοχής, πολλοί οπλαρχηγοί και οι αδελφοί Πετμεζαίοι. Οι υπερασπιστές της Μονής αντιμετωπίζουν με τόλμη και αποφασιστικότητα τις επιθέσεις του Ιμπραήμ και τον αναγκάζουν τελικά να αποσυρθεί στην Τριπολιτσά.

Το 1912 πραγματοποιείται η πτήση πρώτου Υδροπλάνου στην Ύδρα. Ο αεροπόρος Υπολοχαγός Δημήτριος Καμπέρος με το μετασκευασμένο από τον ίδιο υδροπλάνο Henry Farman «Δαίδαλος», στο πλαίσιο των δοκιμών, πραγματοποίησε πτήση από το Φάληρο στην Ύδρα, την οποία παρακολούθησε το αντιτορπιλικό «Νίκη». Κατά την επιστροφή στο Φάληρο την επόμενη μέρα κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας υδροπλάνου (110 χλμ/ώρα), παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Το 1941 εισέρχονται στην Αθήνα τα πρώτα τμήματα των ιταλικών στρατευμάτων κατοχής κάτω από τις αποδοκιμασίες των κατοίκων. Μετά από συμφωνία Χίτλερ – Μουσολίνι, ιταλικά στρατεύματα εγκαταστάθηκαν ως δύναμη κατοχής σε ολόκληρη την Ελλάδα, εκτός από τις περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Δυτικής Θράκης που παραχωρήθηκαν στη Βουλγαρία.

Το 1946 ομάδα ανταρτών επιτίθεται, λεηλατεί, εκτελεί κατοίκους και πυρπολεί σπίτια του χωριού Πόροι στην Κατερίνη.

-Διαφήμιση-

Σαν σήμερα 24 Ιουνίου 1948 δύναμη 600 ενόπλων του “Δημοκρατικού Στρατού” υπό τους Βρεττάκο, Γκότση και Κανελλόπουλο επιτίθεται στην κωμόπολη Ζαχάρω της Ηλείας, χωρίς αποτέλεσμα. Οι επιτιθέμενοι είχαν απώλειες 49 νεκρούς και 80 τραυματίες.

-Διαφήμιση-
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ TEMU 100€ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ
Ακολουθήστε μας
AMYNA Network
Ειδήσεις