Σάββατο 27/04/2024

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα προτρέπει την Τουρκία να ακολουθήσει τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για την Κύπρο

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Η Ελλάδα προτρέπει την Τουρκία να ακολουθήσει τα ψηφίσματα του ΟΗΕ σχετικά με την Κύπρο κατά την 40ή επέτειο της μονομερούς ανακήρυξης της ανεξαρτησίας του ψευδοκράτους στο κατεχόμενο βόρειο τμήμα του νησιού.

Τα ψηφίσματα 541/1983 και 550/1984 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασαν απερίφραστα αυτή την παράνομη ενέργεια, προτρέποντας την απόσυρσή της και καλώντας όλα τα κράτη να μην αναγνωρίσουν την παράνομη οντότητα ή να παράσχουν βοήθεια με οποιονδήποτε τρόπο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών – ΥΠΕΞ:

“Συμπληρώνονται σήμερα σαράντα χρόνια από την παράνομη και καταδικασθείσα από τις Αποφάσεις 541/1983 και 550/1984 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, μονομερή ανακήρυξη του ψευδοκράτους.

Στη θλιβερή αυτή επέτειο η Ελλάδα υπογραμμίζει την ανάγκη για πλήρη συμμόρφωση όλων των κρατών, όπως επιτάσσει η διεθνής νομιμότητα, με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας. Αποφάσεις με τις οποίες καλούνται όλες οι χώρες να μην αναγνωρίσουν ή βοηθήσουν καθ΄οιονδήποτε τρόπο την παράνομη οντότητα στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής και κατοχής. Σε πλήρη συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία, η Ελλάδα εργάζεται συστηματικά για τη δημιουργία των προϋποθέσεων εκείνων που θα οδηγήσουν στην εξεύρεση δίκαιης, βιώσιμης, λειτουργικής και αμοιβαίως αποδεκτής λύσης στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.”

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ