Παρασκευή 17/05/2024

CLEMENCEAU 22: Η Φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ στην Γαλλική Επιχείρηση Κλεμανσώ

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Η Φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ εντάχθηκε, στις 2 Φεβρουαρίου 2022, στην «Δύναμη Κρούσης Αεροπλανοφόρου» (Carrier Strike Group – CSG) του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, στο Στενό Σαρδηνίας – Κορσικής.

Η εν λόγω Ναυτική Δύναμη συνοδεύει το Γαλλικό Αεροπλανοφόρο CHARLES DE GAULLE, το οποίο αποτελεί και το Πλοίο Διοικήσεως της.

Η Φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ στην Γαλλική Επιχείρηση CLEMENCEAU 22

Η Φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ στην Γαλλική Επιχείρηση CLEMENCEAU 22

Εντασσόμενη στην εν λόγω Δύναμη, η Φ/Γ ΑΔΡΙΑΣ συμμετέχει από την 2 έως 9 Φεβρουαρίου 2022 στην Επιχείρηση «CLEMENCEAU 22» που πραγματοποιείται στην θαλάσσια περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου, διεξάγοντας προκεχωρημένες δραστηριότητες επιχειρησιακής εκπαίδευσης, με σκοπό την αναβάθμιση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των μονάδων που συμμετέχουν σε αυτήν και την επαύξηση της μαχητικής ικανότητας του CSG.

Στην Γαλλική Επιχείρηση «CLEMENCEAU 22» συμμετέχουν πλέον της Ελληνικής Φ/Γ και Γαλλικών πλοίων, ναυτικές μονάδες του Βελγίου, της Γερμανίας, των ΗΠΑ, της Ισπανίας, της Ιταλίας και του Μαρόκου.

Νωρίτερα γράψαμε ότι το αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle με την αεροναυτική δύναμη Task Force 473 θα εμπλέκεται μέχρι τον Απρίλιο του 2022 στη Μεσόγειο ως μέρος της αποστολής CLEMENCEAU 22.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ η συμμετοχή της Χώρας μας στην Επιχείρηση CLEMENCEAU 22 εντάσσεται στο πλαίσιο της πρόσφατης «Συμφωνίας για την Εγκαθίδρυση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης για την Συνεργασία στην Άμυνα και την Ασφάλεια», η οποία σε επίπεδο Ενόπλων Δυνάμεων υλοποιείται σύμφωνα με τις «Κατευθυντήριες Οδηγίες για την Αναβάθμιση της Ελληνογαλλικής Στρατιωτικής Συνεργασίας» που υπεγράφησαν από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό του Επιτελείου Άμυνας της Γαλλίας Στρατηγό Thierry Burkhard, κατά την επίσημη επίσκεψή του στο ΓΕΕΘΑ την 21 Ιανουαρίου 2022.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ