Πέμπτη 02/05/2024

ΥΠΕΞ: Χαιρετίζουμε την απελευθέρωση της πόλης της Χερσώνας

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ο ουκρανικός στρατός εισήλθε στη Χερσώνα, μια από τις πρώτες πόλεις που κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις κατά την έναρξη της εισβολής που διέταξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ζελένσκι: Ιστορική ημέρα – Η Χερσώνα είναι δική μας

“Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα”, ανέφερε ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην καθημερινή του ομιλία που δημοσιεύεται στα κοινωνικά δίκτυα.

“Οι κάτοικοι της Χερσώνας περίμεναν. Δεν εγκατέλειψαν ποτέ την Ουκρανία… Χαίρομαι που βλέπω πώς οι άνθρωποι -παρ’ όλες τις απειλές, την καταστολή και τον εκφοβισμό των κατακτητών- προστάτευαν τις ουκρανικές σημαίες, πίστεψαν στην Ουκρανία… Και ακόμη και όταν η πόλη δεν έχει ακόμη καθαριστεί εντελώς από την παρουσία του εχθρού, ο λαός της Χερσώνας, οι ίδιοι αφαιρούν ήδη ρωσικά σύμβολα από τους δρόμους και τα κτίρια… Το ίδιο έγινε σε όλες τις άλλες πόλεις που απελευθερώθηκαν από τους υπερασπιστές μας. Το ίδιο θα γίνει και σε εκείνες τις πόλεις που περιμένουν ακόμη την επιστροφή μας”.

“Η Χερσώνα επιστρέφει στον ουκρανικό έλεγχο, οι μονάδες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων εισέρχονται στην πόλη”, ανέφερε Διεύθυνση Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας σε δήλωση που αναρτήθηκε στη σελίδα της στο Facebook. Η Διεύθυνση Πληροφοριών κάλεσε επίσης τους Ρώσους στρατιώτες που παραμένουν στο σημείο να “παραδοθούν αμέσως”, υποσχόμενη να “διαφυλάξει τη ζωή και την ασφάλεια” σε όσους το κάνουν.

“Οι αρχηγοί σας σας λένε να φορέσετε πολιτικά ρούχα και να προσπαθήσετε να φύγετε μόνοι σας. Είναι προφανές ότι δεν θα τα καταφέρετε”, πρόσθεσε η Διεύθυνση Πληροφοριών, τονίζοντας ότι “όποιος Ρώσος στρατιώτης αντιστέκεται θα εξαλειφθεί. Έχετε μόνο μία ευκαιρία να αποφύγετε το θάνατο: να παραδοθείτε αμέσως.”

ΥΠΕΞ: Χαιρετίζουμε την απελευθέρωση της πόλης της Χερσώνας

Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με την απελευθέρωση της Χερσώνας από τις ουκρανικές δυνάμεις:

“Χαιρετίζουμε την απελευθέρωση της πόλης της Χερσώνας από τις ουκρανικές δυνάμεις, πόλης με ελληνική ονομασία, της οποίας διετέλεσαν Αρχιεπίσκοποι, στα τέλη του 18ου αιώνα, διαδοχικά ο Ευγένιος Βούλγαρης και ο Νικηφόρος Θεοτόκης.

Η Ελλάδα στηρίζει την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας, καθώς και όλων των κρατών.”

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ