Πέμπτη 02/05/2024

ΥΠΕΞ: Προσεκτική ανακοίνωση για το χτύπημα σε μοναστήρι στη Γάζα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση για την απώλεια ζωών που προκλήθηκε από χτύπημα σε κτήριο παρακείμενο στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα.

Το ΥΠΕΞ στην ανακοίνωσή του δεν αναφέρει ποιος ήταν υπεύθυνος για τον βομβαρδισμό ενώ διευκρινίζει ότι αυτός έγινε σε κτήριο παρακείμενο στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα και όχι στην εκκλησία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Εκφράζουμε τη βαθιά μας οδύνη για την απώλεια ζωών που προκλήθηκε από χτύπημα σε κτήριο παρακείμενο στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα. Η προστασία των αμάχων και η ασφάλεια των τόπων λατρείας και των θρησκευτικών ιδρυμάτων θα πρέπει να διασφαλίζονται και να γίνονται σεβαστές από κάθε πλευρά.”

Την ίδια ώρα το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ο βομβαρδισμός έγινε από τις Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Το Ορθόδοξον Πατριαρχείον Ιεροσολύμων εκφράζει την σθεναρωτέραν καταδίκην αυτού διά την Ισραηλινήν αεροπορικήν επιδρομήν, η οποία έπληξε τον εκκλησιαστικόν χώρον αυτού εις την πόλιν της Γάζης.

Το Πατριαρχείον τονίζει ότι η στόχευσις των Εκκλησιών και των ιδρυμάτων αυτών, συμπεριλαμβανομένων των καταφυγίων, τα οποία παρέχουν προστασίαν εις τους αμάχους πολίτας, ιδιαιτέρως εις γυναικόπαιδα, οι οποίοι απώλεσαν τας οικίας αυτών, λόγω των Ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών εις κατοικημένας περιοχάς κατά τας τελευταίας δέκα τρεις ημέρας, συνιστά έγκλημα πολέμου, το οποίον δεν είναι δυνατόν να αγνοηθή.

Παρά την προφανή στόχευσιν των εγκαταστάσεων και των καταφυγίων του Ορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και άλλων Εκκλησιών -συμπεριλαμβανομένου του Νοσοκομείου της Επισκοπικής Εκκλησίας εις Ιεροσόλυμα, άλλων σχολείων και κοινωνικών ιδρυμάτων- το Πατριαρχείον, μετά των άλλων Εκκλησιών, παραμένει προσηλωμένον εις την εκπλήρωσιν του θρησκευτικού και ηθικού καθήκοντος παροχής αρωγής, υποστηρίξεως και καταφυγίου προς τους εμπεριστάτους, εν μέσω των συνεχών Ισραηλινών απαιτήσεων δι’ εκκένωσιν των ιδρυμάτων από τους αμάχους πολίτας και εν μέσω των πιέσεων, αι οποίαι ασκούνται εις τας Εκκλησίας διά το ζήτημα τούτο.

Το Πατριαρχείον τονίζει ότι δεν θα εγκαταλείψη το θρησκευτικόν και ανθρωπιστικόν αυτού καθήκον, το οποίον εκπηγάζει από τας Χριστιανικάς αυτού αξίας, εις το να παρέχη πάντα τα αναγκαία εις περίστασιν πολέμου και εις καιρόν ειρήνης.”

Ο ισραηλινός στρατός παραδέχθηκε σήμερα ότι χθες διεξήγαγε αεροπορική επιδρομή στην περιοχή.

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ