Παρασκευή 03/05/2024

Υπηρεσιακή Κυβέρνηση: Τουρκία και άγνωστοι την πιέζουν με κυβερνοεπίθεση, σύγκρουση πλοίων, νησίδες

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

3 σοβαρά περιστατικά κλήθηκε να διαχειριστεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση σε διάστημα μιας εβδομάδας. Μια κυβερνοεπίθεση σε κρατική δομή, μια σύγκρουση πλοίων για αμφισβήτηση περιοχής έρευνας και διάσωσης και περιστατικά διακίνησης μεταναστών σε νησίδες.

Η Τουρκία, ο Ερντογάν, οι διακινητές και κάποιοι άγνωστοι φαίνεται ότι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το “κενό” με την υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση ορκίσθηκε στις 26 Μαΐου 2023 και λίγες ημέρες αργότερα στις 30 Μαΐου συνέβη κυβερνοεπίθεση DDοS στο σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων, κατά τη διάρκεια των προαγωγικών εξετάσεων Λυκείων στα σχολεία.

Η εν λόγω κυβερνοεπίθεση δεν σχετίζεται άμεσα με την Τουρκία πλην όμως αναφέρεται για να αναδείξει το γεγονός ότι τα πάντα συνεχίζουν να “κινούνται” και δεν υπάρχει ένα είδος άτυπης εκεχειρίας όταν μια χώρα κυβερνάται με υπηρεσιακή κυβέρνηση μέχρι να γίνουν οι εκλογές.

Στις 2 Ιουνίου 2023 από ότι όλα τα στοιχεία δείχνουν επιχειρήθηκε ανεπιτυχώς η αμφισβήτηση περιοχής έρευνας και διάσωσης, με την σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων στην Χίο. Λιμενικό Σώμα και Ένοπλες Δυνάμεις έσπευσαν άμεσα στην περιοχή και ο κυβερνήτης του πλοίου ΑΝΤ το οποίο είχε ρήγμα, αρνήθηκε οποιαδήποτε βοήθεια από τις ελληνικές αρχές. Αργότερα, το εν λόγω πλοίο συνοδευόμενο από το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής κατευθύνθηκε στην Τουρκία.

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και συγκεκριμένα στις 4 Ιουνίου 2023 έγινε γνωστό, από ρεπορτάζ που μετέδωσε πρώτος ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN, ότι μια ομάδα ατόμων βρισκόταν σε νησίδα στα Μαράσια. Η ομάδα διασώθηκε από τις ελληνικές αρχές και σύμφωνα με πληροφορίες ήταν Γιαζίντι και ήταν τουλάχιστον 5 ημέρες νωρίτερα στην περιοχή.

Άμεσα, την ημέρα του Αγίου Πνεύματος (5 Ιουνίου 2023) ο Πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το ζήτημα της διακίνησης μεταναστών σε νησίδες του ποταμού Έβρου. Σήμερα 7 Ιουνίου ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χαράλαμπος Λαλούσης επισκέπτεται την Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας, το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου (Ισαάκιο) και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών ενώ το βράδυ θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Κρίνεται σκόπιμο να επισημανθεί ότι λόγω της χαμηλής στάθμης των υδάτων στον ποταμό Έβρο αυτή την εποχή, οι διακινητές επιλέγουν τέτοια σημεία καθώς και νησίδες οι οποίες “μπήκαν” δυναμικά στον σχεδιασμό τους μετά το στημένο περιστατικό με την “νεκρή Μαρία“.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ